Најновије

ГОЛАН ЈЕ СИРИЈСКИ: Градови на ногама, хиљаде људи спремно да крене на Израел! (ВИДЕО)

Хиљаде Сиријаца окупило се у градовима широм земље у знак протеста против одлуке Доналда Трампа да званично призна суверенитет Израела над Голанском висоравни. АП напомиње да су потез САД осудиле многе земље, укључујући америчке савезнике.

Народ Друзи, Голанска висораван (Фото: Јутјуб)

У заједничком саопштењу амбасадора Француске, Немачке, Британије, Пољске и Белгије у Уједињеним нацијама напомиње се да њихове земље не признају суверенитет Израела над Голанском висоравни, коју је Израел окупирао 1967, преноси АП. Амбасадори тих пет чланица ЕУ у Савету безбедности УН су у саопштењу нагласили да је "анексија територије силом забрањена према међународном праву", наводећи да су било какве једностране промене граница против "међународног поретка заснованог на праву и Повељи УН", преноси АП.

У међувремену, сиријска државна новинска агенција САНА објавила је фотографије са марша у јужном сиријском граду Свеида, у којем су мушкарци и жене махали сиријским и палестинским заставама и носили транспаренте с натписом "Голан је сиријски". Према наводима те агенције, протести су одржани и у граду Дара, који се налази на око 20 километара од Голанске висоравни. Протести су одржани и у Алепу на северу Сирије, Хомсу и Хами, који се налазе у централном делу земље, као и у североисточном граду Хасака.

Спрема се страховит напад на Израел. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трампова изјава о Голану изазвала бес у арапском, исламском па и у западном свету

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА