Najnovije

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih: Srbijo zaštiti "Srpski zid plača"! (FOTO)

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je apel državnicima Srbije da zaštite Srpski zid plača, zbog ponižavanja porodica srpskih žrtava.

Oštećen "Zid plača" (Foto: Pravda)

Kako su naveli u svom saopštenju, domaća i strana javnost svedoci su nemilih događaja 3. aprila ove godine ispred Narodne skupštine Republike Srbije, gde su razni huligani, Soroševi plaćenici i albanski lobisti nesmetano cepali parole sa fotografijama ubijenih civila, vojnika, policajaca, lomeći letve i rušeći Zid plača.

Demonstranti iza Zida (Foto: Pravda) - Porodice srpskih žrtava, koje su najobespravljenija kategorija ljudi u Srbiji, zahtevaju da država Srbija preuzme konačno svoju obavezu i zaštiti srpski Zid plača od uništenja na isti način kako su zaštićeni pripadnici LGBT populacije, Žene u crnom, Inicijativa mladih za ljudska prava, kao i izložba iz Prištine o albanskim žrtvama u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. Bili smo svedoci toga da su specijalne snage policije i žandarmerija za njihove aktivnosti blokirale centar grada, čak nisu dozvolile majkama i porodicama srpskih žrtava da priđu srpskom Zidu plača koji je postavljen ispred Narodne skupštine i zapale sveće. Pitamo se kakva opasnost preti bilo kome od porodica žrtava? 

Ostaci Zida (Foto: Pravda) Dodaju i da je neshvatljivo da se dozvolilo da "rušilačke horde iz regiona unište srpski Zid plača, a da policija ne interveniše, čak je nije ni bilo u blizini."
- Plašimo se da se preko porodica žrtava igraju političke igre i da neke organizacije imaju veći značaj nego što su porodice žrtava. Zahtevamo isti tretman države: da srpski Zid plača kod Narodne skupštine bude obezbeđen od strane policije na isti način kao i Žene u crnom i Inicijativa mladih za ljudska prava prilikom obeležavanja „dana sećanja na genocid u Srebrenici“ u Beogradu, 11. jula svake godine, napisano je u saopštenju Udruženja. Pogledajte OVDE i šta je jedan od studenata napisao u pismu svom ocu koji ne podržava antirežimske proteste. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA