Najnovije

DUGA NOĆ ZA DŽIHADISTE U LATAKIJI: Ruski bombarderi i sirijska 4. divizija bez predaha bombardovali pozicije Hajat Tahrir Al Šama!

Bila je to još jedna duga noć za militante iz Turkestanske islamske stranke (TIP) i Hajat Tahrira Al Šama dok je rusko vazduhoplovstvo počelo još jedan krug vazdušnih napada na njihovo uporište Kabani u severoistočnoj Latakiji.

Sirija (Foto: Jutjub)

Prema vojnom izvoru iz Četvrte oklopne divizije, rusko ratno vazduhoplovstvo je  bombardovalo Kabani i njegovu okolinu, uzrokujući nekoliko snažnih eksplozija koje su se mogle čuti u severoistočnom selu pokrajine Latakija.

Ruski vazdušni napadi na Kabani bili su praćeni i mnoštvom raketa koje je ispalila četvrta divizija SAA iz lansera Golan-1000.

Sa svojim nedavnim napretkom na koti 1154 u planinama Zuvaikat, četvrta divizija je sada u poziciji da pokrene svoju novu ofanzivu kako bi zauzela Kabani.

Ranije su snage sirijske Republikanske garde pokušale su da oslobode ovaj strategijski važan grad međutim, nisu bili u stanju da razbiju linije Hajat Tahrir Al Šama u južnom delu grada.

Sirijske trupe su odbile napad terorista u severnoj provinciji Hama, u Siriji, eliminisali više od 40 pripadnika Nusra fronta i uništili nekoliko oklopnih vozila, javlja TV kanal Majaden. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA