Najnovije

PODLIJE OD OVOGA NIJE MOGLO BITI! AMERIKANCI NUDE NAGRADU OD 75 MILIONA DOLARA! Evo šta treba zauzvrat da se obavi!

Američki Stejt department nudi bespovratna sredstva u iznosu od 75 miliona dolara za nevladine organizacije koje žele da se bore protiv iranskih "dezinformacija" koje se plasiraju iz Sirije. Prema podacima Stejt departmenta, ova novčana sredstva će pomoći u sprovođenju politike američke vlade unutar Sirije.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Svrha ovog obaveštenja o mogućnostima finansiranja (NOFO) je da unapredi sledeće političke ciljeve vlade SAD u Siriji:

- Osigurati trajni poraz ID i suprotstaviti se nasilnom ekstremizmu, uključujući i druge ekstremističke grupe u Siriji,

-postići političko rešenje sirijskog sukoba pod okriljem Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UNSCR) 2254, okončati prisustvo iranskih snaga i vojnih savetnika u Siriji.

Biro za bliskoistočna pitanja Ministarstva spoljnih poslova, Kancelarija za koordinaciju pomoći ima za cilj da unapredi ove ciljeve politike podržavajući sledeće ciljeve pomoći:

- Ojačati odgovornu i kredibilnu upravu i entitete civilnog društva kako bi mogli služiti i predstavljati zajednice oslobođene od ID. Unaprediti političko rešenje sirijskog sukoba pod okriljem Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih naroda (UNSCR) 2254 i boriti se protiv ekstremizma i dezinformacija koje nastavljaju iranske snage, određene terorističke organizacije i drugi maligni akteri kroz podršku aktera lokalne uprave i organizacija civilnog društva.

U opisu ove novčane ponude, Stejt department nudi novac da bi se "suprotstavio ekstremizmu i dezinformacijama koje su iranske snage nastavile da plasiraju". Ovaj potez dolazi u isto vreme kada su SAD povećale vojno prisustvo na Bliskom istoku.

SAD su prethodno potrošile 500 miliona dolara na obuku 50 "umerenih" pobunjenika za borbu protiv sirijske vlade; kasnije su napustili grupu, a neki su se čak pridružili džihadističkoj grupi DŽabhat Al-Nusra.

Pogledajte OVDE kako Rusi bombarduju džihadiste u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA