Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ PRECIZAN: Opozicija je za normalan dijalog, ali sa jasnim garancijama!

Na konferenciji za medije opozicije u Narodnoj skupštini, predsednik Dveri Boško Obradović istakao je da je izveštajem Evropske komisije, istraživanjem agencije Freedom House i analizom Stručnog tima protesta 1 od 5 miliona, potvrđeno sve ono na šta opozicija ukazuje već godinama unazad.

Boško Obradović (Foto: Dveri)

„To je za sve nas u opoziciji velika satisfakcija – sve ono o čemu smo pričali i zbog čega smo protestvovali sada je opšte mesto koje prihvataju svi relevantni stručnjaci u domaćoj i stranoj javnosti. Ponoviću naše zahteve, a ključna reč je normalizacija: normalizacija rada Parlamenta, normalizacija stanja u medijima i normalizacija budućeg izbornog procesa koji odavno nije fer i pošten“, podseća Obradović.

On je takođe upitao vlast šta su garancije da će doći do potrebne normalizacije? Obradović je istakao da marketinški trikovi vlasti ne mogu biti garant normalizacije političkog stanja u državi, pogotovu kada još uvek nije uspostavljen ni elementarni dijalog između vlasti i opozicije.

„Mi smo prihvatili sve preporuke koje je dao Stručni tim protesta, i Savez za Srbiju zajedno sa drugim potpisnicima Sporazuma sa narodom spreman je da razgovara o tome sa ljudima iz vlasti, ali se vlast po tom pitanju još uvek nije izjasnila i ona je sada na potezu. Mi tražimo jasne garancija: garancije da će se promeniti stanje u Parlamentu, a to je ostavka Maje Gojković, garancije da će se promeniti stanje u medijima, a to su uređivačke promene na javnim medijskim servisima i personalne promene u REM-u i garancije da će izborni proces biti regularan, a to je niz uslova koji se nalaze u preporukama Stručnog tima i zajedničkim zahtevima opozicije iz  decembra prošle godine“, istakao je Obradović.

Obradović je zaključio da bez ovih garancija opozicija neće učestvovati u rijalitiju Aleksandra Vučića i da cilj političara iz opozicije nije da bojkotuju izbore i Parlament, već da učestvuju, ali u normalnim uslovima i sa čvrstim garancijama.

Šta je izjavio Aleksandar Šešelj na odboru Evropske komisije pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA