Najnovije

DAČIĆ OPLEO PO BIVŠEM KOLEGI: Nije izlazio iz štala, kao predsednik Srbije! U vreme Tadića mogao sam da dođem samo u vremensku prognozu!

Da je Aleksandar Vučić nešto promenio u izbornim uslovima, neko bi i mogao da kaže - da vidimo zašto ste to promenili, ali izborna regulativa je ostala iz vremena DS, izjavio je ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić i dodao da je zapravo reč o tome da opozicija traži alibi za izborni neuspeh.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Dačić je ukazao da su parlamentarni izbori sledeće godine redovni, a da međunarodna zajednica ne poštuje, niti priznaje politiku bojkota izbora.

- Ne znam šta je ono što bi sada trebalo promeniti, a što oni nisu promenili kad su bili na vlasti - rekao je Dačić.

On se osvrnuo i na zahtev opozicije koji se odnosi na učešće državnih funkcionera u kampanji.

- Da li se sećamo da Boris Tadić nije izlazio iz štala, kao predsednik Srbije, u dnevnicima RTS. Ja sam mogao da dođem samo u vremensku prognozu. Toliko je bilo vesti o državnim funkcionerima da su vesti bile prepune. I sada oni govore o tome da Vučić ne treba da učestvuje. To je toliko neprincipijelno - izjavio je Dačić. On je istakao da je reč o tome šta je procena opozicije - da li hoće unapred da traže alibi za izborni neuspeh.

- Vučić je rekao pravu stvar, da će dati sve što traže. Jedino što ne može da im da je da dođu na vlast bez izbora. A to je najveći problem - kako da osvoje dovoljan broj glasova - rekao je Dačić.

Kada je reč o medijima, što će biti tema naredne runde razgovora vlasti i opozicije, Dačić je rekao da se tu treba držati pravila koja postoje.

Stav Japana je da dijalog Beograda i Prištine mora biti nastavljen! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA