Najnovije

NAČELNIK RUSKOG GENERALŠTABA: Odnosi Rusije i Srbije su od strateškog značaja!

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general Valerij Gerasimov, sastao se u Moskvi sa svojim srpskim kolegom, generalom Milanom Mojsilovićem.

Valerij Gerasimov i Milan Mojsilović (Foto: mil.ru)

Tokom razgovora, koji su održani u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, razgovarano je o pitanjima koja se odnose na stanje i razvoj vojno-tehničke saradnje dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„U poslednje vreme naša saradnja na vojnom polju postala je dinamična i višestruka. Ove godine ministarstva odbrane Rusije i Srbije imaju bogat program aktivnosti. Predlažem danas da razgovaramo o našoj saradnji i vojno-tehničkoj saradnji“, rekao je Valerij Gerasimov na početku sastanka. Takođe je zahvalio Milanu Mojsiloviću za odluku da učestvuje u ceremoniji otvaranja Međunarodnih vojnih igara.

„Zahvalni smo na aktivnoj podršci međunarodnim manifestacijama i takmičenjima koja svake godine održava Ministarstvo odbrane Rusije. Partnerski odnosi Rusije i Srbije su strateškog karaktera, što su predsednici naših zemalja potvrdili u zajedničkom saopštenju o rezultatima posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Beogradu u januaru ove godine“, naglasio je šef ruskog Generalštaba, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Moskva ne isključuje podelu KiM? Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA