Najnovije

"KRV IM JE JEFTINA BEZ OBZIRA NA ČIJOJ SI STRANI": Koalicija predvođena Amerikom pobila preko 80 svojih! (FOTO)

Najmanje 80 zarobljenika je ubijeno, a 100 ostalih je ranjeno kada su saudijski ratni avioni izbombardovali zatvor u jemenskom gradu Damaru, saopštilo je 1. septembra hutsko ministarstvo zdravlja.

Huti (Foto: jutjub)

Koalicijski avioni predvođeni Saudijskom Arabijom ciljali su na zatvor i obližnji koledž u ranim jutarnjim časovima. Koalicija je tvrdila da Huti čuvaju bespilotne letelice i rakete u ciljnim mestima.

Predsedavajući Nacionalnog komiteta za zatvorenike Abdul Kader al-Mortada otkrio je da su svi zarobljeni bili borci podržani od Saudijske Arabije koje su Huti zarobili. Al-Mortada je tvrdio da će najmanje polovina zarobljenika biti uskoro oslobođena kao deo razmene.

"Ciljani zatvorenici borili su se na frontovima Šabvah, Taiz, Dali", frontama duž granice sa Saudijskom Arabijom i drugim frontovima ", rekao je al-Mortada za TV Al-Masirah.

Međunarodni komitet Crvenog krsta potvrdio je da je zatvor dobro poznat i da ga njegov tim u Jemenu redovno posećuje.

Mohamad Abd al-Salam, šef Nacionalne delegacije Huta, osudio je masakr rekavši da koalicija vođena saudijom "šalje poruku svim jemenčanima da im je krv jeftina bez obzira na čijoj si strani."

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom i njen glavni nosilac, SAD, tek treba da komentarišu masakr u Damaru. Koalicija je ranije tvrdila da su njeni vazdušni napadi izvedeni „u skladu sa međunarodnim humanitarnim zakonom.

Ruševine zatvora u Jemenu (Foto: southfront. org/ansarallahmc)

Da li su Rusi ili Ameri izbombardovali džihadiste u Siriji, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA