Najnovije

STIGLO POJAČANJE: Stegao se obruč oko američkih snaga! Ostali su sami u pustinji, a sve puške uprte u njih!

Sirijska arapska vojska (SAA) i njihovi saveznici poslali su ove nedelje pojačanje u pokrajinu Deir Ezor nakon pretnji brigade Al-Bakir koju podržava Iran, da će napasti Sirijske demokratske snage (SDF), podržane od SAD, u istočnom regionu Eufrata.

Sirijska arapska vojska (Foto: jutjub)

Prema vojnom izveštaju iz istočne Sirije, Sirijska arapska vojska i palestinska brigada Al-Kuds poslale su pojačanja na linije fronta u Deir Ezor, gde su se pozicionirale tik zapadnije od Sirijskih demokratskih snaga.

Izvor u blizini rekao je da sirijska vojska ne planira napasti Sirijske demokratske snage. Međutim, oni fokusiraju više trupa na to područje kako bi sprečili bilo kakva neprijateljstva između brigade Al-Bakir i američkih snaga u Deir Ezoru.

Tokom vikenda, brigada Al-Bakir objavila je video u kojem jedan od njihovih komandanta obećava proterivanje sirijskih Demokratskih snaga iz istočnog regiona doline reke Eufrat. Brigada Al-Bakir, koja je deo lokalnih odbrambenih snaga koje podržava Iran, smatra se jednom od najmoćnijih paravojnih frakcija u Siriji.

Sačinjena od većinom plemena Al-Bagara iz ruralnog Alepa, brigada Al-Bakir se etablirala kao moćna sila u regionu Eufrata nakon što je učestvovala u nekoliko bitaka zajedno sa Sirijskom arapskom vojskom.

Koji je odnos vojnih snaga Irana, Saudijske Arabije i SAD pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA