Najnovije

DRAMA U PRIŠTINI DOSTIŽE VRHUNAC: Kurti poslao poslednju ponudu Mustafi! Amerikanci prave dogovor o vladi ili slede novi izbori na KiM?

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti poslao je novu ponudu Isi Mustafi u kojoj je predložio da DSK ima šest ministarstava, Samoopredeljenje pet, dok bi manjinskim strankama pripalo tri ministarska mesta.

Da li će Kurti biti novi premijer privremenih prištinskih institucija? (Foto: Jutjub)

Kurtijeva ponuda, koja je Mustafi poslata sinoć oko 22 sata, sadrži predlog da se ukupan broj ministarstava sa 12 poveća na 14.

Premijer, predsednik skupštine, drugi potpredsednik vlade, potpredsednik skupštine i pet ministarstava bi pripadali Samoopredeljenju, piše u predlogu.

DSK-u je ponuđeno mesto zamenika premijera, prvog zamenika predsednika parlamenta, šest ministarstava, piše Koha.

Samoopredeljenje se, takođe, složilo da bi DSK trebalo da predloži kandidata za predsednika Kosova, koji ispunjava sve ustavne kriterijume.

“Ukoliko iz bilo kog razloga predsednik ne bude izabran, DSK će preuzeti dodatno  ministarstvo”, navedeno je u predlogu.

DSK će razmotriti ponudu Samoopredeljenja

Demokratski savez Kosova saopštio je da je sinoć dobio novu ponudu od lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija navodeći da će je razmotriti u narednim danima.

U saopštenju za medije DSK navodi da je novi predlog vrlo sličan onome koji su dobili na poslednjem sastanku, ali da ima i manjih izmena.

Voker u Samoopredeljenju o formiranju vlade

Bivši ambasador OEBS-a Vilijam Voker stigao je u sedište Samoopredeljenja u Prištini gde će sa liderom stranke Aljbinom Kurtijem razgovarati mogućnostima za formiranje nove vlade i koalicije.

Voker se juče sastao sa predstavnicima Demokratskog saveza Kosova i razgovarao o mogućnostima formiranja koalcije DSK-Samoopredeljenje.

Voker je opštimističan da bi moglo doći do formiranja koalicije dve stranke.

Sa predstavnicima DSK juče je razgovaro i američki ambasador u Prištini Filip Kosnet i ponovio zahtev SAD da se što pre uspostave nove institucije.

Pročitajte OVDE šta Vilijam Voker radi u Prištini.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA