Najnovije

PROFESIONALNI NOSAČ UNIFORMI: Koje odelo dati Vulinu, prvom pendreku Srbije?

Kakvo odelo, kakvu uniformu dati Aleksandru Vulinu? Sada već bivši ministar odbrane nije skidao crnu ili maskirnu odoru tokom mandata na čelu Vojske, kako će se sada snaći sa teget bojama?!

Aleksandar Vulin. (Foto: Jutjub)

Dr Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin vodili su dva najvažnija ministarstva, a ovaj drugi je pokazao izuzetnu vernost predsedniku Aleksandru Vučiću, te mu je on dao novu rolu u njegovom rijaliti mandatu.

Sve vreme odugovlačenja objavljivanja članova oročene Vlade govorilo se da će njih dvojica zameniti mesta. Međutim, vrhovni komandant na vatri drži Stefanovića i još mu ne predaje ministarstvo, već "sektor bezbednosti".

To nije razlog da Vulinu ljubitelju uniformi, iako vojsku nije služio, ne izaberemo novo odelo. Već će mu Stefanović predati palicu. Ček, Aleksandar nije službeno lice, ne može uniforma? Pa, nije bio ni vojnik...

Vulin, zaista retkost na političkoj sceni, fascinantnost uniformama je pokazao još 2013. kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Sam je sebi odredio uniformu - crnu košulju kratkih rukava, sa trobojkom i dvoglavim orlom na levom ramenu, a na desnom natpis "Kancelarija za KiM".

I tu je sve počelo, rodio se serijski nosač uniformi.

Kasnije kad mu je predato ministarstvo odbrane, kao da ste dečaku dali da se igra rata, pa se i on tako srodio s bojama i oblačio u maskirno, crno ili maslinasto-zeleno. I prethodni ministri: Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bratislav Gašić ili Zoran Đorđević znali su da obuku uniformu, ali niko kao Vulin. On je nosi i dan i noć.

- Po zakonu, samo dvojica civila imaju pravo na nošenje vojne kamuflažne uniforme sa odgovarajućim znacima i prilikom obilaska jedinica, prisustvovanja vežbama i u zemlji i u inostranstvu, to su predsednik Republike kao vrhovni komandant i ministar odbrane - tako je Vulin objašnjavao svoju strast.

Vojni sindikat je tvrdio da ministar odbrane noseći crnu uniformu, uporno krši Zakon o Vojsci, ali i Pravilnik o vojnim uniformama i oznakama činova Vojske Srbije, pa je reagovalo Ministarstvo odbrane rečima da to "nije vojna uniforma, već zaštitno-tehnička odeća", kao i da se njeno nošenje ne protivi zakonu.

- Volim i da sa vojskom odem na marš. Posle pet ili šest časova hoda nestanu stege hijerarhije i kruti odnos nadređenih i podređenih - reče jednom Vulin.

Tako Vulin ostvaruje još jedan san dečaka. Biće prvi pendrek Srbije. Kako će se snaći sa Žandarmerijom, Brigadom ili SAJ?

Pravila za službenike u plavoj uniformi su stroga. 

Kako li će snaći u borbi sa mafijom, kriminalom, ubicama, narkodolerima, silovateljima, saobraćajnim znacima...

Biće na radaru, svakako.

I Zapad na strani Jermena? Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS