Najnovije

BUDANOV PRIZNAO KRAH U HARKOVSKOJ OBLASTI: Nemamo više rezervi - Rusi napreduju i osvajaju!

Kijev ne može da prebaci jedinice u Harkovsku oblast jer su ukrajinske trupe koncentrisane na drugim delovima fronta, a rezerve su prazne, ukazao je rukovodilac Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov.
Budanov

Budanov

Situacija za ukrajinsku vojsku u Harkovskoj oblasti postaje kritična, priznao je rukovodilac Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov, prenosi "NJujork tajms".

"Situacija je na ivici. Svakog sata postaje kritičnija", požalio se Budanov.

Ukrajinski general-potpukovnik kaže da ruske snage napadaju severoistok kako bi primorale Ukrajinu da uključi u borbu ionako tanke rezerve ukrajinskih vojnika i odvrati ih od borbi na drugim mestima.

Međutim, Kijevu će biti teško da prebaci jedince u Harkovsku oblast, s obzirom da su koncentrisane u drugim oblastima fronta, pojasnio je Budanov.

"Sve naše snage se nalaze ili ovde ili u Časovom Jaru. Iskoristio sam sve što smo imali. Nažalost, više ništa nam nije ostalo u rezervama", naglasio je šef Glavne obaveštajne uprave.

Pored toga što su brojčano nadmašeni, Ukrajinci se suočavaju sa nestašicom oružja, posebno artiljerijske municije, a oružje iz Sjedinjenih Američkih Država tek je počelo da stiže, piše "NJujork tajms".

Krajem protekle nedelje, nakon višesatnih raketnih napada i temeljne artiljerijske pripreme, deo jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije je iz Belgorodske prešao na teritoriju Harkovske oblasti u Ukrajini i počeo operacije na nekoliko pravaca.

Rusko Ministarstvo odbrane je potvrdilo da je ruska vojska oslobodila nekoliko mesta u Harkovskoj oblasti.

Pročitajte OVDE o tvrdnji Pavića da između SNS i prozapadne opozicije postoji dogovor o izborima

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA