Najnovije

VAŽNI PREGOVORI! Putin se sastao sa članicama BRIKS-a

Predsednik je ponovio da je u Rusiji registrovana druga vakcina protiv korona virusa "EpiVakKorona", kao i da će treća biti registrovana uskoro.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je članice BRIKS-a da udruže napore za masovnu proizvodnju vakcine protiv korona virusa, prenosi TAS S.

Putin je na samitu članica BRIKS-a rekao da je Rusija razvila efikasne i bezbedne vakcine protiv kovid-19, ali da je tu i pitanje njihove masovne proizvodnje.

"To zapravo nije problem, to je pitanje koje trenutno moramo da rešimo", rekao je ruski predsednik i istakao da je u tom pogledu važno udružiti napore radi puštanja vakcine u masovnu upotrebu među civilnim stanovništvom.

Predsednik je ponovio da je u Rusiji registrovana druga vakcina protiv korona virusa "EpiVakKorona", kao i da će treća biti registrovana uskoro.

Rusija je spremna da sa svojim partnerima iz BRIKS-a razgovara o njihovoj proizvodnji i upotrebi, dodao je on.

Putin je rekao da je Ruski fond za direktna ulaganja skopio dogovor sa partnerima iz Indije i Brazila o sprovođenju kliničkih ispitivanja vakcine "Sputnjik V", dok je sa farmaceutskim kompanijama iz Indije i Kine sklopljen dogovor o otvaranju centara za proizvodnju ruske vakcine na teritoriji ovih zemalja, i to ne samo za potrebe tamošnjeg stanovništva nego i trećih zemalja.

Alijev neće pregovore o statusu Karabaha Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA