Najnovije

RUSKI GOSPODARI NEBA SPREMNI ZA AKCIJU! Su-57 uspešno prošao sva testiranja!

Rusko ministarstvo odbrane dobiće prvi serijski lovac pete generacije Su-57 u decembru, rekao je u ponedeljak izvor u odbrambenoj industriji za TASS.

Su-57. (Foto: Jutjub)

„Ministarstvo odbrane dobiće prvi serijski proizvedeni Su-57 sa operativnim motorom prvog stepena na jedinstveni vojni dan u decembru ove godine i još četiri takva aviona 2021. godine“, rekao je izvor.

Stopa isporuke novog lovca na kraju će porasti na 15 aviona godišnje, rekao je izvor.

„Kao rezultat toga, ugovor potpisan 2019. godine za 76 Su-57 do 2028. godine definitivno će biti ispunjen na vreme“, naglasio je izvor.

Isporuke lovaca Su-57 sa drugostepenim motorom treba da počnu 2022. godine, rekao je izvor.

Su-57 je višenamenski lovac pete generacije dizajniran da uništava sve vrste vazdušnih, kopnenih i pomorskih ciljeva. Borbeni avion Su-57 ima stelt tehnologiju sa širokom upotrebom kompozitnih materijala, sposoban je da razvije nadzvučnu brzinu krstarenja i opremljen je najnaprednijom radio-elektronskom opremom na brodu, uključujući snažni brodski računar (tzv. Elektronski drugi pilot ), radarski sistem se proširio po njegovom telu i neke druge inovacije, posebno naoružanje smešteno unutar njegovog trupa.

Su-57 je prvi put poleteo u nebo 29. januara 2010. U poređenju sa svojim prethodnicima, Su-57 kombinuje funkcije napadačkog aviona i borbenog aviona, dok upotreba kompozitnih materijala i inovacionih tehnologija i aerodinamična konfiguracija osigurava nizak nivo radara i infracrvene signalizacije.

Naoružanje aviona će uključivati, posebno, hipersonične rakete. Borbeni avion pete generacije uspešno je testiran u borbenim uslovima u Siriji.

Tramp se oglasio pošto su mediji proglasili Bajdenovu pobedu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA