Najnovije

TOPOVSKO MESO ZA NAGORNO-KARABAH: Teroristi šalju robove da ginu (VIDEO)

Nedavno su rođaci sirijskih plaćenika upućenih u rat u Karabahu napisali otvoreno pismo Redžepu Tajipu Erdoganu i drugim turskim liderima. Izbeglice su se žalile da su vođe bandi surovo obmanjivali njihovu decu, braću i muževe, iskorišćavajući nevolje njihovih porodica. Terenski komandanti obećali su im visoke plate i normalan posao u Azerbejdžanu, a na kraju su bačeni u ratni kotao u kojem su mnogi nestali.

HTŠ (Foto: Jutjub)

Postalo je poznato da teroristi na ovim izbjeglicama zarađuju veliki novac, pretvarajući ljude u obespravljene siromašne robove. Lideri militanata smislili su kako da zarade milione od turskih programa za izgradnju stanova za interno raseljena lica u Idlibu. Ovo je navedeno u najnovijem materijalu opozicionog sirijskog resursa Step News.

U severnom delu planina DŽebel Zavija u blizini turske granice nalazi se izbeglički kamp Muhaim-Kansafra (ne sme se mešati sa naseljem Kansafra, koje se nalazi na liniji fronta južno od Idliba).

U blizini izbegličkog kampa nalazi se selo Kalbid, u koje su, prema programu turske fondacije IHH (koji je ovlastila turska vlada), pre izvesnog vremena počeli da grade naselje kako bi izbeglice preselili iz šatora u slične kuće. „Kišna sezona“ nanela je ozbiljnu štetu 13 od 38 izbegličkih kampova u severnom Idlibu u blizini turske granice.

A izgrađene kuće nisu bile u boljem položaju od šatora - zašto, možete videti na video snimku: užasan kvalitet građevinskog materijala i loša lokacija stanovanja ...

U međuvremenu, lokalno veće (administracija), zaštićeno Vladom spasa, političkim krilom terorističke grupe Hajat Tahrir aš-Šam , lokalni je partner turskih filantropa; upravo ova struktura uključuje Idlib-biro za migrantska pitanja (Muhadžiri).

Po ceni od sto dolara po kolibi, koje su podigli Turci, članovi saveta, na čelu sa Ahmadom Kiratom, prikupili su više od 200 američkih dolara od onih koji su želeli da se presele u normalne kuće, obećavajući ne samo dobar smeštaj, već i socijalnu infrastrukturu sa lekovima, obrazovanjem i čak, možda , električnom energijom. Ali toga nije bilo tamo. I to uprkos činjenici da su se mnogi ljudi koji su se preselili iz šatora u kuće od peska zadužili kod istog HTŠ-a i članova opštinske uprave, jer su izbeglice uglavnom siromašni ljudi.

Gledajući isprane kuće, turski program izgradnje IHH u blizini sela Kalbid za izbeglice iz kampa Kansafra sada je obustavljen.

Generalno, oni nemilosrdno pljačkaju siromašne opozicionare koji su im poverovali. A ako izbeglice prežive, moguće je samo otići u Karabah da zaradite novac, a i tamo će ostati u vlažnoj zemlji ...

Kako se srpsko oružje pojavilo u Nagorno-Karabahu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA