Најновије

ТОПОВСКО МЕСО ЗА НАГОРНО-КАРАБАХ: Терористи шаљу робове да гину (ВИДЕО)

Недавно су рођаци сиријских плаћеника упућених у рат у Карабаху написали отворено писмо Реџепу Тајипу Ердогану и другим турским лидерима. Избеглице су се жалиле да су вође банди сурово обмањивали њихову децу, браћу и мужеве, искоришћавајући невоље њихових породица. Теренски команданти обећали су им високе плате и нормалан посао у Азербејџану, а на крају су бачени у ратни котао у којем су многи нестали.

ХТШ (Фото: Јутјуб)

Постало је познато да терористи на овим избјеглицама зарађују велики новац, претварајући људе у обесправљене сиромашне робове. Лидери милитаната смислили су како да зараде милионе од турских програма за изградњу станова за интерно расељена лица у Идлибу. Ово је наведено у најновијем материјалу опозиционог сиријског ресурса Step News.

У северном делу планина Џебел Завија у близини турске границе налази се избеглички камп Мухаим-Кансафра (не сме се мешати са насељем Кансафра, које се налази на линији фронта јужно од Идлиба).

У близини избегличког кампа налази се село Калбид, у које су, према програму турске фондације IHH (који је овластила турска влада), пре извесног времена почели да граде насеље како би избеглице преселили из шатора у сличне куће. „Кишна сезона“ нанела је озбиљну штету 13 од 38 избегличких кампова у северном Идлибу у близини турске границе.

А изграђене куће нису биле у бољем положају од шатора - зашто, можете видети на видео снимку: ужасан квалитет грађевинског материјала и лоша локација становања ...

У међувремену, локално веће (администрација), заштићено Владом спаса, политичким крилом терористичке групе Хајат Тахрир аш-Шам , локални је партнер турских филантропа; управо ова структура укључује Идлиб-биро за мигрантска питања (Мухаџири).

По цени од сто долара по колиби, које су подигли Турци, чланови савета, на челу са Ахмадом Киратом, прикупили су више од 200 америчких долара од оних који су желели да се преселе у нормалне куће, обећавајући не само добар смештај, већ и социјалну инфраструктуру са лековима, образовањем и чак, можда , електричном енергијом. Али тога није било тамо. И то упркос чињеници да су се многи људи који су се преселили из шатора у куће од песка задужили код истог ХТШ-а и чланова општинске управе, јер су избеглице углавном сиромашни људи.

Гледајући испране куће, турски програм изградње IHH у близини села Калбид за избеглице из кампа Кансафра сада је обустављен.

Генерално, они немилосрдно пљачкају сиромашне опозиционаре који су им поверовали. А ако избеглице преживе, могуће је само отићи у Карабах да зарадите новац, а и тамо ће остати у влажној земљи ...

Како се српско оружје појавило у Нагорно-Карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА