Najnovije

RUSKI GENERAL SPASIO JERMENSKI ODRED: Izvukao ih iz neprijateljskog okruženja (VIDEO)

Komandant ruskog mirovnog kontingenta, general Muradov, pomogao je jermenskoj vojsci da se izvuče iz neprijateljskog okruženja.

Rusi u karabahu (Foto: RIA Novosti)

Nedavno se na internetu pojavio video snimak na kojem je grupa jermenskih vojnika povučena iz okruženja azerbejdžanskih snaga iz područja sela Hin Tager iHcaberd u regionu Hadrut, u Nagorno-Karabahu.

Nakon nekog vremena, jermensko Ministarstvo odbrane potvrdilo je autentičnost video snimka.

Ministarstvo je pojasnilo da je operacija spasavanja postala moguća zahvaljujući aktivnim akcijama kontingenta Oružanih snaga Ruske Federacije, izvršavajući mirovnu misiju u Nagorno-Karabahu, uz posredovanje komandanta mirovnih snaga, general-pukovnika Rustama Muradova.

Kako ruski mediji izveštavaju, jermenske borce komanda je zapravo napustila na udaljenim mestima, gde su bili raspoređeni do punog razmeštanja ruskog mirovnog kontingenta u Nagorno-Karabahu. Nakon prenosa regiona Lačin u nadležnost Azerbejdžana, normalan put do njih je presečen. Komunikacija sa svojima postala je moguća samo preko grebena, ali tamo su planinski putevi ubrzo bili prekriveni snegom, normalne zalihe postale su nemoguće, što je vojnike stavilo na ivicu opstanka. A onda su im poslati odredi azerbejdžanskih specijalnih snaga.

O pogibiji ruskog ovicira u Nagorno-Karabahu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA