Najnovije

NE PRESTAJU SA AGRESIJOM I TEROROM! Turska vojska krenula u žestoku ofanzivu!

Turska vojska nastavila je kopneni napad u severoistočnom delu Alepa, dok su njihove trupe gađale Sirijske demokratske snage (SDF) oko ključnog grada Manbij.

Turska vojska. (Foto: tsk.tr)

Prema izveštajima iz grada Manbij, turska vojska i njihovi saveznički militanti iz Slobodne sirijske vojske (FSA) tokom dana su lansirali nekoliko artiljerijskih granata i raketa prema položajima SDF-a.

Izveštaji kažu da su povećani napadi turske vojske i njihovih saveznika primorali više ljudi da napuste to područje, uprkos prethodnom mirovnom sporazumu u Manbiju o sprečavanju sukoba.

U međuvremenu, na severnom delu Al Rake, turska vojska i njihovi saveznički militanti nastavili su kampanju oko Ain Ise, dok su na to područje napadali mnoštvo raketa i udara dronova.

Sirijske demokratske snage pokušale su da izbegnu borbu Sirije izbegavajući uzvratne napade; međutim, dok Turska nastavlja da vrši dalji pritisak u Alepu i Al Raki, možda će morati da prebace pojačanje iz drugih delova istočnog Eufrata na ove frontove kako bi sprečile potencijalnu ofanzivu snaga lojalnih Ankari.

EU ne odustaje od osvajanja zapadnog Balkana! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA