Najnovije

Merkelova „poslušala“ Parovića

Nemačka Kancelarka, Angela Merkel je na skupu svoje stranke, CDU iznela interesantnu ideju o tome da će u budućnosti Evropa biti jednistvena ekonomska zona i to od Lisabona do Vladivostoka. Ovo praktično znači da Angela Merkel želi najtesniju moguću saradnju sa Rusijom, što je nagovešatj kraju sankcija između EU i Rusije.

Miroslav Parović (Foto: Treća Srbija)

Međutim, ono što je interesantno je to da je u Beogradu, 17. oktobra 2014. održan skup „Nova Evropa“, čiji je domaćin bio Miroslav Parović, lider stranke Treća Srbija, na kome je lansirana ideja o Evropi od „Lisabona do Vladivostoka“ koja bi počivala na osovini Pariz-Berlin-Moskva-Beograd. Na tom skupu je govorilo više desetina učesnika iz cele Evrope, a među njima i Johan Gundenson, sadašnji zamenik gradonačelnika Beča, Aleksandar Konuzin, ruski diplomata, Anri De Grosuvr, francuski geostrateg, Markus Fronhmajer, predsednik omladine partije Alternativa za Nemačku i mnogi drugi.

Angela Merkel (Foto: Jutjub)

Pozvali smo Miroslava Parovića da proverimo da li je Merkelova ovu ideju dobila od njega i kako komentariše ovu njenu izjavu. „Ideja o jednistvenom evropskom prostoru od Atlantika do Urala je izneo još Šarl De Gol, ali nije tajna da je konferencija koju smo mi organizovali u Beogradu pre skoro dve godine bila jedna od najjačih reafirmacija te ideje. Imajući u vidu veliki broj ljudi koji je tada uzeo učešća, ne bih se iznenadio da je neko od njih kumovao tome da sada i Merkelova usvaja zaključke koje smo mi tada izneli. No, manje je važno to, najvažnije je da veliki narodi Evrope uviđaju potrebu da se ovaj pogubni koncept Briselske EU prekine, a mi Srbi u svemu tome treba da nađemo svoje mesto.“, rekao je Parović. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA