Najnovije

RUSKA RATNA AVIJACIJA RAZORILA NEPRIJATELJA: Brutalni napadi na džihadiste blizu granice sa Turskom!

Ruske vazduhoplovne snage večeras su izvele nekoliko vazdušnih napada blizu turske granice, pošto njihovi ratni avioni i dalje ciljaju područja pod kontrolom Hadžat Tahrir Al Šama (HTŠ) i njihovih saveznika.

Rusko ratno vazduhoplovstvo (Foto: Jutjub)

Prema poslednjem izveštaju sa ovog fronta, ruske vazduhoplovne snage su izvele brojne udare u zapadnom Alepu i severozapadnom Idlibu, pogodivši nekoliko oblasti u blizini turske granice.

Istovremeno, Sirijska arapska armija je takođe započela teške artiljerijske udare na severozapadnom delu Idliba, jer njihove trupe i dalje ciljaju područje između turske granice i Al Atareba.

Ove napade pomno nadgledaju grupe za praćenje iz Ujedinjenih nacija, s obzirom na to da su na ovom području prijavljeni brojni interno raseljeni kampovi.

U petak popodne, pobunjenici džihadista Hadžat Tahrir Al ŠAm (HTŠ), zajedno s Nacionalnooslobodilačkim frontom (NLF), koji podržava Turska, pokrenuli su snažnu kontranapadu u zapadnom Alepu kako bi povratili područja koja su izgubili Sirijska vojska.

Ova ofanziva bila bi kratkog veka, jer je ubijeno nekoliko džihadista, a čak četiri vozila uništeno.

Ova pomenuta ofanziva usledila je samo nekoliko sati nakon što je sirijska Arapska vojska zauzela stratešku bazu 46. puka u zapadnom Alepu.

Turska na ovaj način objavila rat Putinu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA