Najnovije

MONTENEGRINSKA VLAST NI GEBELSOVSKIM METODAMA NIJE USPELA DA SAKRIJE ISTINU: U Crnoj Gori sviće rujna zora, posle toliko godina mraka i zla

Gebelsovskim metodama, vlast u Montenegru je pokušala da prikaže manji broj učesnika u litijama, nego što jeste. Međutim, moderna tehnologija ih onemogućava u tome.

Litija i moleban u Podgorici okupili su na desetine hiljada vernika (Foto: Pravda)

Piše: Velimir Eraković

LJudi su snimili nikšićku i podgorički litiju i jasno je da broj vjernika samo raste. O sjeveru da ne pričamo, tamo su molebani i litije potuno blokirali gradove i saobraćaj.

Tako da Crnogorsko crkveno proljeće samo cvjeta, a gasi se malo po malo vlast koja je donijela ovaj zakon. Srbi u Podgorici su u nedelju u litiji imali jednu od najvećih zvjezda evropske košarke koji je u rukama nosio ikonu.

(Foto: Pravda)

Prije toga Srbi iz regiona su imali sastanak na kome je dogovorena bezrezervna podrška i pomoć. Dodik i Mandić su odmah nakon toga izašli u javnost sličnim izjavama: “Ići ćemo do kraja, do ostvarenja naših zahtjeva i ciljeva”.

Mitropolit Amfilohije je na besjedi u Nikšiću rekao da pregovori mogu i moraju biti nastavljeni, ali da jedini epilog koji Mitropolija prihvata jeste povlačenje zakona o vjeroispovjesti. Rekao je: “Nema predaje do konačne pobede”.

Vjerni narod u Nikšiću je sa oduševljenjem pozdravio ovu odluku mudrog starca. U međuvremenu Milo je bio u Briselu žaleći se da je ovo ujdurma protiv nezavisne Crne Gore od strane Srbije i pokušaj po njemu “vraćanja u srednji vijek”.

(Foto: Pravda)

Đukanović je u Briselu prošao katastrofalno, jer izvjestioci sa prostora Zapadnog Balkana su do tančina prenijeli bunt naroda protiv vlasti. Opšte je mišljenje da je izgubio podršku zapada i završava svoju eru.

(Foto: Pravda)

Srbi moraju da paze dobro ko će doći umjesto njega. Moraju tražiti da budu konstitutivni narod i moraju vratiti srpski jezik kao službeni. Pošto nas ima trideset odsto mora se tražiti trećina zastupljenosti u vrhu sudstva, zdrastva, školstva i svih državnih resursa.

Crkva će sigurno doći do cilja i zakon će biti povučen, to je već svima jasno sem odlazećem diktatoru. Međutim i političari moraju postići svoje ciljeve, da ne bude “Sjaši Kurta da uzjaše Murta”.

(Foto: Pravda)

Do konačne pobjede, do konačne radosti u Crnoj Gori, nema povlačenja, nema predaje. Izgleda da ipak, nakon svega u Crnoj Gori i Brdima, sviće rujna zora, poslije toliko godina mraka i zla koje je vladalo.

Pročitajte OVDE kakav je udarac doživeo Milo Đukanović.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA