Najnovije

SA RAZLOGOM GA ZOVU KOSAČ! Marinci isprobali novi dron! Pravi štetu na Bliskom istoku a upravljaju ga iz Amerika

Američki proizvođač oružja sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, General Atomiks Aeronautikal Sistems Inc. (GA-ASI), objavio je 16. aprila da je njihov novi drog Riper testiran u neotkrivenom području na Bliskom Istoku.

Američka bespilotna letelica Riper (Foto: airforce. com)

Dok specifično područje nije otkriveno, proizvođač oružja izjavio je da je novi bespilotni drog Riper poleteo iz baze u Avganistanu.

Što se tiče marinaca koji su učestvovali u misiji podrške, oni će na daljinsko upravljanje iz SAD-a upravljali bespilotnim vazduhoplovnima, tačnije iz Jume, Arizone, izjavio je za military. com major DŽo Renej, portparol Centralne komande snaga marinskog korpusa. 

„MK-9 je veoma pouzdana i svestrana platforma koja se može lansirati i oporaviti gde god imamo pistu i mali element za pokretanje i oporavak“, rekao je Renej.

Pre značajnog leta, GA-ASI je obavljao sve obavještajne, nadzorne i izviđačke misije za tu službu, koje su od septembra 2018. godine iznosile više od 7000 sati leta.

Renej je rekao američkoj vojsci usredsređenoj da su, dok je GA-ASI obavljao operacije, marinci dobili instrukcije o tehničkim, taktičkim i operativnim procedurama podrške za pravilno upravljanje bespilotnim letelicom.

„Ovo postignuće predstavlja jedinstvenu prekretnicu i primer zaostavštine inoviranja marinskog korpusa“, ​​izjavio je David R. Alekander, predsednik GA-ASI, u izjavi koja je priložena izdanju. „Kao partnermarinskog korpusa, radujemo se širenju uloge u podršci primorskih misija.“

Trenutno je nejasno koliko su marinci uključeni u program obuke kvalifikovani za upravljanje dronovima Riper.

Dostignuće dolazi kada služba sarađuje sa američkim ratnim vazduhoplovstvom od najmanje juna 2018. godine kako bi sastavili posade VMU-a kako bi prošli obuku bespilotnih letelica grupe 5, koja bi kvalifikovala učesnike da upravljaju njima. Trening takođe uključuje instrukcije za RK-4 Global Havk i MK-4C Triton.

Koji ultimatum je Iran dao Turskoj saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA