Najnovije

OVAKO GRMI MOĆNI PANCIR: "Neprijatelj" izvukao deblji kraj u sukobu sa ruskom vojskom (VIDEO)

Jedinice protivavionskog raketnog puka Vazduhoplovnih snaga Lenjingradske vojske i protivvazdušne odbrane tokom vojnih vežbi u Astrahanskoj oblasti na poligonu „Ašuluk“ uspešo su odbili napad avijacije uslovnog neprijatelja uz pomoć protivvazdušnog kompleksa „Pancir“.

Pancir S (Foto: mil.ru)

Jedinice protivavionskih raketnih sitema „Pancir“, koje su prebačene iz Lenjingradske oblasti, izvele su marš prema poligonu i stupile na borbene dužnosti protivvazdušne odbrane.

Vojnici su tokom vežbi identifikovali krstareće rakete i avione neprijatelja, koje su imitirale nadzvučne mete. Nakon toga ruska vojska lansirala je rakete i izvela topovsku paljbu po „neprijateljskim“ metama.

Ruski protivvazdušni kompleks „Pancir-S“ početkom ove godine dobio je najnoviju hipersoničnu raketu, koja razvija brzinu veću od pet maha. Ruski vojni eksperti ocenjuju da će jačanje „Pancira“ poboljšati odbrambenu sposobnost Rusije i da će imati veliku potražnju na stranom tržištu.

Naoružanje sistema „Pancir S“ uključuje dva spregnuta topa kalibra 30 milimetara sa bojevim kompletom od 1.400 granata i 12 raketa koje mogu da gađaju ciljeve na daljini do 20 kilometara i visinama do 15 kilometara.

Sistem „Pancir“ smatra se među najboljim u svojoj klasi, a borbena dejstva u Siriji omogućili su inženjerima da maksimalno poboljšaju ovo naoružanje.

Turska je odavno pustila pipke u Africi, ali iza "prijateljske pomoći" krije se nešto drugo. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA