Najnovije

SPUŽ POD OPSADOM! Vojska i policija patrolira između Podgorice i Nikšića! Narod ispred suda čeka vladiku Joanikija (VIDEO)

Ispred Osnovnog suda u Nikšiću počelo je nakon devet časova okupljanje građana koji su došli da daju podršku episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, kome je zbog litije koja je održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u gradu pod Trebjesom, određeno zadržavanje do 72 sata. 

Vernici ispred suda u Nikšiću (Foto: Jutjub)

Građani su čuli da bi Joanikije trebalo da se u 10 sati pojavi kod sudije za istragu, ali advokati sa tim nisu upoznati. 

Advokat Sava Kostić kazao je da su dobili poziv da će u 10 sati u tužilaštvu biti ispitana dva svedoka, kao i da ih niko nije obavestio da će Joanikije niti neko od sveštenika biti saslušan.

Pored Joanikija se u pritvoru nalaze i sveštenici Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević. 

Vernici sa ikonama u rukama i upaljenim svećama izgovaraju molitve. Prisutni su i ostroški monasi koji pevaju crkvene pesme, dok ih narod prati.

Na izlazu iz Podgorice ka Nikšiću primećen je veliki broj vojnih vozila. Na putu ka Nikšiću policija zaustavlja sva vozila, legitimišu vozače koji moraju da daju izjavu zašto tačno idu u Nikšić.

Građani javljaju i da je Spuž „pod opsadom“.

Već tri dana u Nikšiću, ali i drugim gradovima, održavaju se protesti u znak podrške episkopu i sveštenicima.

Pročitajte OVDE kako Milov sin preti vernicima.

Izvor: Vijesti/IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA