Najnovije

TENZIJE U SIRIJI RASTU! Putinovi specijalci blokirali Amere! Tramp podigao avijaciju, ali je hladnokrvnost Rusa sprečila sukob (VIDEO)

Ruska vojna policija presrela je danas američki konvoj koji je krenuo ka gradu Al-Kamišli u sirijskoj provinciji Al-Hasaki.

Ruski vojni konvoj u Siriji (Foto: Jutjub)

Kako su preneli lokalni izvori, ruske snage blokirale su put koji vodi do istočnog ulaza u Al-Kamišli. Ruska vojska je sa nekoliko oklopnih vozila blokirala američke trupe da uđu u grad.

Isti izvor je naveo da je u američkom vojnom konvoju bilo 15 oklopnih vozila, koji su krenuli iz svoje baze Al-Rmelan.

Američki ratni avioni su čak nadletali ovo područje, ali ruska vojska nije htela da ukloni blokadu.

Jedan vojni izvor je naveo da je ovaj ruski potez verovatno bio odgovor na raniji incident. Pre nekoliko dana američke snage su blokirale patrolu ruske vojne policije koja je bila u rutinskoj kontroli blizu naftnih polja Al-Rmelan u severoistočnom delu Al-Hasake.

Ovo je bilo prvi put da je ruska vojna policija presrela američke snage na severoistoku Sirije. Uglavnom su se raniji incidenti između ruske i američke vojske događali u drugim delovima Sirije.

Američke snage već godinama pokušavaju da spreče rusku vojsku blizu naftnih polja. Kao odmazdu, lokalno stanovništvo i provladine sirijske snage su često blokirale američke vojne konvoje.

Vojni izvor je dodao da Rusija želi da učvrsti svoje prisustvo na severoistoku Sirije razmeštanjem dodatnih trupa i izgradnjom prijateljskim odnosa sa lokalnim arapskim plemenima. SAD su zabrinute zbog ruskih poteza, pošto žele da povrate svoj uticaj u regionu, iako su naftna polja pod njihovom kontrolom.

Pročitajte OVDE kako SAA uništava džihadiste u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA