Najnovije

KAKO DO NOVCA OD DRŽAVE?! Izmene pravila: Ipak ne treba ni ime ni prezime!

Ministar finansija Siniša Mali je u Vladi Srbije ponovio najvažnije informacije o novčanoj podršci od 100 evra jer i dalje stižu pitanja građana o tome, a posebno je napomenuo da se ipak neće davati ime i prezime.

Ministar finansija Siniša Mali (Foto: mfin.gov.rs)

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, koji na dan stupanja na snagu Uredbe (24. april 2020) imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom, rekao je ministar finansija i dodao:

Veoma jednostavno, za minut, svako će imati priliku da se prijavi. 

Punoletni državljani Republike Srbije će od 15. maja do 5. juna 2020. godine moći da se prijave za isplatu novčane pomoći i to isključivo na sledeći način: elektronskim putem, tačnije preko portala Uprave za trezor, ili putem telefona. O broju telefona građani će biti blagovremeno obavešteni, a neposredno pre nego što počne da radi kontakt-centar.

Pri prijavi, građani će davati sledeće podatke: broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun. Posebno je napomenuo da se ipak neće davati ime i prezime. Nakon što se prijave, nadležne institucije će sve obavljati za njih, uključujući i otvaranje namenskog računa. Penzioneri i korisnici novčane socijalne pomoći će biti automatski prijavljeni za isplatu novčane pomoći, koja će za njih početi 15. maja 2020. godine, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Srbija nije jedina zemlja koja na ovaj način pomaže svojim građanima. To rade i mnogo moćnije države od nas kao što su Japan, SAD, Singapur…

Na ovaj način, mi ćemo taj novac vratiti u privredne tokove, podstaći potrošnju, a vama, dragi građani, obezbediti da sebi priuštite nešto što možda inače ne biste mogli, istako je ministar finansija. 

Ima mnogo građana kojima je taj novac i više nego potreban. Kada pogledate jednu četvoročlanu porodicu sa punoletnom decom, kakvih je mnogo u Srbiji, to je 400 evra po porodici, znači jedna plata više u kući, rekao je mali i dodao:

Podaci građana će biti apsolutno zaptićeni, nemamo nikakvu bojazan za mogućnost zloupotrebe tih podataka Kada isplatimo tih 100 evra taj registar se briše. Proveo sam sate da se napravi sistem za bezbednost i nećemo imati problem sa upotrebom podataka", naglasio je Siniša Mali.

Ko finansira bakljadu SNS-a, saznajte OVDE!

Izvor: RTV

 

Bonus video

Oni šalju upozorenje policiji – Bojan Savić Građanska patrola i Boško Dimitrijević Video dokaz.

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube