Najnovije

POPOVIĆ: Srbi i Rusi su pobednici, ne dopuštamo falsifikovanje istorije!

Danas je Dan pobede nad fašizmom, koju srpski narod pamti po velikim žrtvama, herojstvu i nepokolebljivom slobodarskom duhu. Nacionalna sloboda i nezavisna država su vrednosti kojih se kao nacija sećamo na ovaj veliki jubilej i koje su trajni temelj, ali i putokaz koji će uputiti sve naredne generacije našeg naroda, rekao je povodom Dana pobede Nenad Popović, predsednik SNP i ministar u Vladi Srbije.

Nenad Popović (Foto: Jutjub)

- Srpski narod sa dubokim poštovanjem pamti sa kojim narodom je ostvario ovu veliku pobedu, porazio fašističkog okupatora i povratio svoju slobodu.

To je bio ruski narod. Samo ruski narod.

Zbog toga se ovog dana, velikog Dana pobede sećamo i svih onih hrabrih Rusa, naše slovenske braće, koji nisu štedeli svoje živote na srpskoj zemlji da bismo zajednički porazili najveće zlo prošlog veka. Te zajedničke žrtve i zajedničko herojstvo Srba i Rusa u tim velikim bitkama i velikoj pobedi, osnova su našeg današnjeg prijateljstva i savezništva, koji su večni i neraskidivi.

I zato danas Srbija i Rusija stoje jedna uz drugu u borbi protiv falsifikovanja istorije i novih pokušaja povampirenja fašizma, koji želi da ruši spomenike junacima Velike pobede i da istinske žrtve agresije, Srbe i Ruse, lažno proglasi za agresore.

Mi poštujemo sene predaka koji su živeli i umrli za slobodu, znajući da se samo negujući sećanje na slavne dane i žrtve može graditi budućnost nezavisne, slobodne i snažne nacije.

Srbija i Rusija su danas i u borbi za odbranu srpskog Kosova, međunarodnog prava, ravnopravnosti država i nacija, njihovih sloboda, suvereniteta i nezavisnosti.

Mi smo jedni uz druge u borbi protiv pandemije koronavirusa, misleći jedni na druge i uzajamno se pomažući.

Danas, na ovaj dan i jubilej Velike pobede još jednom podsećamo, slaveći veliku prošlost, pobeđujući sadašnje krize i izazove i gradeći prosperitetnu i mirnu budućnost naših naroda i država, da su Srbi i Rusi braća zauvek.

Mitropolit Amfilohije pozvao narod na litije! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA