Najnovije

OSNAŽIVANJE PROTIVRUSKOG SAVEZA: Amerika Ukrajini šalje 250 miliona dolara za vojnu pomoć da se odbrane od "Putinove agresije"!

Sjedinjene Države planiraju da osiguraju vojnu pomoć Kijevu u vrednosti od 250 miliona dolara "kako bi ojačao ukrajinski kapacitet za efikasniju odbranu od ruske agresije", navedeno je na veb stranici američkog Ministarstva odbrane.

Ukrajinska vojska (Foto: mil.gov.ua)

"Ovo ponovo potvrđuje dugogodišnji odbrambeni odnos između Sjedinjenih Država i Ukrajine - kritičnog partnera na prvoj liniji strateške konkurencije sa Rusijom. Sjedinjene Države ostaju uporne u svojoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine unutar međunarodno priznatih granica." rečeno je u izjavi Pentagona. Američka vojska napomenula je da SAD podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Izdvojena sredstva biće upotrebljena za dodatnu obuku, opremu i savetodavne napore.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane primetilo je da 250 miliona dolara pomoći takođe uključuju prevoz, medicinsku opremu, opremu za borbu protiv artiljerije i sisteme kibernetičke sigurnosti.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane zahvalilo se Sjedinjenim Državama na podršci reformama u Ukrajini i jačanju odbrambenih sposobnosti zemlje, "uprkos ruskoj agresiji koja je u toku". Takođe, Kijev je naglasio da je jedan od glavnih prioriteta ukrajinske vlade približavanje Oružanih snaga zemlje standardima NATO-a.

Najsavremenija ruska podmornica uključena u sastav ratne mornarice! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA