Najnovije

DVE SILE JEDNE ZEMLJE SE SPREMAJU ZA KONAČNI OBRAČUN: Oči sveta su uprte u Libiju, obe frakcije marširaju u bitku za Sirte (VIDEO)

Generalna komanda Libijske nacionalne armije (LNA) u Bengaziju rasporedila je više snaga na liniju fronta zapadno od Sirte, dok se snage Nacionalnog sporazuma (GNA) koje podržava Turska pripremaju za početak još jednog velikog napada.

Libija (Foto: printskrin sa Fejsbuka)

Video snimci objavljeni na lokalnim vestima prikazuju vozila naoružana protivavionskim bacačima, vojnim vozilima, komunikacijskim vozilima i artiljerijom koja se kreću ka zapadnom delu Sirte. U tom kontekstu, izveštava se da je 128. pešadijski bataljon LNA takođe poslao pojačanje na kontaktne linije zapadno od grada Sirte.

Dok su se borbe u regionu potpuno prekinule pre nekoliko dana, očekuje se da će nova ofanziva snaga GNA početi sledećih dana, jer je nekoliko izveštaja ukazivalo da je poslednja poslala nekoliko kontingenta na ovaj front.

Terenski komandant GNA rekao je da njegove snage čekaju završetak instalacije protivvazdušne odbrane i protivraketnih sistema za nastavak vojnih operacija u regionu.

Sirtu je prve godine zarobila Libijska nacionalna vojska, od tada ostaje pod njihovom kontrolom, uprkos pokušajima GNA-a da zauzme ovaj lučki grad.

Kako London zagovara Berlin da krene u rat protiv Rusijei  kine, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA