Najnovije

“Vlast izigrala Đokovića zbog političkih poena”

"Sve se to desilo jer je Novak navučen na tanak led. Ovde nije bilo bezbedno. Epidemiološka situacija je bila mnogo gora, nego što je njemu to prikazano, pa je zbog toga doneo takvu odluku. Na pravdi Boga je kriv, zbog svoje lakovernosti, odnosno verovanja u državu i sistem. Nije mogao da zamisli da bi ga naše vlasti prevarile. On je postupao po savetima stručnjaka i vlasti, a oni su ga izigrali. Ovde su oni hteli i političke poene od Đokovića, a to što će da ugroze i ostale igrače i publiku, o tome nisu mislili", kaže epidemiolog Zoran Radovanović, komentarišući obrušavanje na srpskog tenisera nakon što je organizovao turnir "Adrija tur", posle kog je ustanovljen veliki broj zaraženih Kovidom-19.

Novak Đoković (Foto: Jutjub)

Najbolji teniser sveta našao se na udaru svetskih medija, kada je okarakterisan kao neodgovoran zbog organizovanja turnira “Adrija tur” u jeku pandemije koronavirusa.

Nakon Đokovićevog turnira “Adrija tur” u Beogradu i Zadru nekoliko osoba je zaraženo koronavirusom. Među njima su i srpski teniser, ali i njegova supruga Jelena Đoković, Novakov trener Marko Paniki, teniser Janko Tipsarević i njegova supruga Aleksandra, bugarski teniser Grigor Dimitrov i njegov trener.

S druge strane, nakon turnira u Zadru, ustanovljeno je da je na Kovid-19 pozitivna hrvatska novinarka Marina Zidarić, teniser Borba Ćorić, ali i petogodišnji dečak koji se toga dana takođe družio sa sportistima.

Epidemiolog dr Zoran Radovanović za Nova.rs ispričao je da je Novak Đoković izigran kada je u pitanju ovaj turnir, s obzirom na to da je postupio po savetima stručnjaka, a sada se našao na stubu srama.

“Đoković je naš brend. Jedan od malo pozitivnih pojava po kojima Srbiju u svetu prepoznaju po dobru. Nažalost, on je sada uprljan. Novak je pametan, mlad čovek i nikad se ne bi upustio u takvu avanturu da nije prevaren. Ovde mu je rečeno da je epidemiološka situacija bezbedna, a nije bila. On je navučen, i žrtva je jedne politikanske prevare. Ispao je naivan što je verovao državi, a sad, kako ćete državi da ne verujete, to je druga stvar. Novak je prevaren, dobio je informaciju da je ovde procenjeno da je bezbedno”, rekao je epidemiolog.

Na pitanje kolika je zapravo njegova lična odgovornost u svemu tome, s obzirom na to da je imao dozvolu države, a da je turnir održan na otvorenom što samim tim umanjuje mogućnost širenja zaraze, epidemilog Radovanović ističe da je Đoković prevaren, jer u suprutnom kako kaže, ne bi sigurno ni svoje, a ni tuđe zdravlje, ili zdravlje svoje porodice dovodio u pitanje.

“Sve se to desilo jer je Novak navučen na tanak led. Ovde nije bilo bezbedno, epidemiološka situacija je bila mnogo gora, nego što je njemu prikazana i zbog toga je doneo takvu odluku. Na pravdi Boga je kriv, zbog svoje lakoverrnosti, odnosno verovanja u državu i u sistem. Nije mogao da zamisli da bi ga naše vlasti prevarile. On je postupao po savetima stručnjaka i vlasti, a oni su ga izigrali”, kaže Radovanović.

S druge strane, pevačice širom Srbije poslednjih nedelja pune noćne klubove, gde prisustvuje i po nekoliko stotina ljudi. Međutim, njihovi nastupi u zatvorenim prostorima se ne dovode u pitanje. A niko od njih nije ovako razapet i postavljen na stub srama kao naš teniser. Pitali smo dr Radovanovića da nam ovo prokomentariše.

“Jednostavno. Zato što je državi bilo važno da organizuje turnir, a ta ista država žrtvovala je i njega i posetioce. Ovde su oni hteli i političke poene od Đokovića, a to što će da ugroze i ostale igrače i publiku, o tome nisu mislili”, zaključuje Radovanović.

Tramp pozvao na hapšenje demonstranata koji su pokušali da sruše statuu kod Bele kuće! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA