Najnovije

PUTIN PRITIČE ASADU U POMOĆ! Ruska avijacija je dobila naređenje i odmah poletela: Sprečite Izrael u uništavanju Sirije!

Ruska publikacija Avia.Pro izvestila je u utorak da su ruske vazduhoplovne snage tokom sinoćnjeg napada na Damask presrele izraelski ratni avion.

Avion u ruskoj bazi u Siriji Hmejmim (Foto: RIA)

"Uprkos tvrdnjama da Rusija možda nema kontrolu nad vazdušnim prostorom nad regionom, ispostavilo se da je nekoliko minuta pre udara izraelskih vazduhoplovnih snaga Rusija podigla svoju vojnu letelicu iz vazduhoplovne baze Hmejmim, koja je navodno poletela u jugoistočnom pravcu". Publikacija je ukazala da je poletanje ruskog vazduhoplovna zabeleženo u 21 sat 47 minuta, dok je Izrael izveo napad u 21 čas 48 minuta".

Prema Avia.Pro, ruske vazduhoplovne snage mogle su zaustaviti izraelski napad nakon što su sinoć rasporedile svoje avione na jug Sirije.

"S obzirom na udaljenost od vazduhoplovne baze Hmejmim do Damaska, ruska letelica mogla je to da pređe za nekoliko minuta, ali analitičari smatraju da je Rusija radije sprečila Izrael da nastavi svoje napade jer je udar izvršen iz vazdušnog prostora koji kontroliše izraelska vojska."

Iako Kremlj nije spomenuo ovu tvrdnju, u prošlosti je bilo sličnih izveštaja o presretanju izraelskih letelica od strane ruskog ratnog vazduhoplovstva.

Međutim, uprkos ovim tvrdnjama, izraelska vojska je uspela da pogodi neka mesta oko predgrađa Sahnaja u Damasku. Izveštaj iz sirijske prestonice kaže da je Sirijska arapska vojska (SAA) uspela da sruši neke izraelske rakete, ali je nekoliko drugih uspelo da pogodi ciljeve.

Azerbejdžan oborio dve jermenske letelice, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA