Najnovije

SVE VIŠE LEKARA SE PRIDRUŽUJE NEFORMALNOJ GRUPI: Zahtevaju smenu Kriznog štaba i upozoravau na katastrofu

Oko 350 lekara okupljenih u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida", koja se oštro se ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu, za samo jedan dan dobila je skoro 400 novih potpisa, pa trenutno broji 721.

Lekari u vreme pandemije (Foto: Jutjub)

Ova neformalna grupa u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama je navela da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi, o čemu je pisala i francuska novinska agencija AFP.

Lekari koji su svojim potpisima stali iza otvorenog pisma zahtevaju i da se formira novi Krizni štab, da se istraže navodi o zataškavanju podataka, kao i da se "stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika".

Na današnjoj konferenciji za medije, na pitanje novinara o zahtevima ovih lekara dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da "svako ima pravo na svoje mišljenje" i da "u Srbiji ima 33.000 lekara".

- Kolege koje su dale potpis na određenu izjavu pretpostavljam da se razumeju i imaju kompetencije kada su u pitanju zarazne bolesti, mada među njima nema ni imunologa, epidemiologa, virusologa - rekla je Kisić, dodajući da "nisu čuli nikakve konkretne predloge".

A nakon te izjave Darije Kisić Tepavčević broj potpisa je značajno porastao, pojavilo se 150 novih medicinskih radnika koji su zatražili smenu Kriznog štaba, pa sada ovaj spisak broji čak 500 medicinskih radnika!

Da li će i deca u Srbiji morati da prime vakcinu, saznajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA