Najnovije

AMERIKA SE SPREMA DA UVEDE SANKCIJE U EU! Mrkel im oštro odgovorila!

Zakon koji bi nametnuo sankcije za izgradnju gasovoda Severni tok 2 (koji se gradi između Rusije i Nemačke i trenutno je u završnoj fazi) trenutno je predmet rasprave u američkom Kongresu

Angela Merkel (Foto: ria.ru)

Zakon će, ukoliko bude usvojen i očekuje se da će biti usmeren na brojne nemačke i evropske kompanije, oko 120 kompanija koje se bave brodogradnjom, inženjeringom, sigurnošću, piše Blumberg.

Bivši kancelar jemačke Gerard Šreder takođe je prokomentarisao predlog SAD-a, rekavši: "Ne samo da je napad na suverenitet EU i neizbežna pretnja evropskim radnim mestima, američke sankcije usmerene na Severni tok 2 su kraj prekoatlantskog partnerstva."

Konzorcijum "Nord Strim AG" navodi da bi američke sankcije blokirale oko 700 miliona evra, odnosno novca potrebnog da se ovaj ogromni projekat privede kraju. Do sada je samo za postavljanje cevi i dodatne infrastrukture potrošeno oko 8 milijardi eura. Šreder, s druge strane, procenjuje da bi gašenje gasovoda dovelo do ukupnog gubitka od čak 12 milijardi evra.

Progovorila je i nemačka kancelarka Angela Merkel, rekavši pre nekoliko dana da se Evropa "mora pripremiti za svet u kojem SAD više nisu globalna sila". Ona je rekla da američke sankcije ne mogu biti legalne, a ako budu uvedene, naglasila je da je Nemačka spremna da odgovori angažovanjem čitave Evropske unije.

Tragedija potresla Putina! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA