Najnovije

KADA TRAMP NAREDI I VUČIĆ I HOTI SLUŠAJU: Odložen sastanak Beograda i Prištine zbog američkog predsednika!

Sastanak u Beloj kući predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući, planiran za 2. septembar, mogao bi biti odložen, najverovatnije za dva dana, kako bi američki predsednik Donald Tramp mogao da učestvuje na njemu, piše prištinska Gezeta Ekspres.

Donald Tramp (Foto: flickr)

List navodi, pozivajući se na diplomatske izvore, da bi sastanak mogao biti odložen za 4. septembar.

Ova vest nije potvrđena. Predsednik Srbije je ranije danas rekao, povodom špekulacije u prištinskoj štampi o pomeranju sastanka, da ne isključuje takvu mogućnost.

Kabinet takozvanog kosovskog premijera Avdulaha Hotija je odbacio navode o pomeranju. Sastanak je za 2. septembar najavio Trampov izaslanik za dijalog Ričard Grenel, a organizuje ga predsednikov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert Obrajen.

Obrajenova kancelarija je pre nekoliko dana potvrdila za Gazetu Ekpres da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer lažne države Avdulah Hoti prisustvovati sastanku.

Do sada se nagađalo da bi u Beloj kući Srbija i okupirana srpska pokrajina mogli da postignu razne vrste sporazuma, a čak je pomenuta i mogućnost konačnog sporazuma, što je predsednik Vučić odlučno demantovao.

Hoti rekao je da će se na sastanku u Beloj kući razgovarati o "velikim projektima ekonomske saradnje koji će promeniti ekonomsku perspektivu (tzv.) Kosova i regiona".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je rekao da Srbija učestvuje u razgovorima o ekonomskim temama.

Sastanak u Beloj kući zakazan je prvobitno za 27. jun, ali je otkazan nakon što je Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo da je podnelo optužnicu za ratne zločine protiv Hašima Tačija.

Sva Vučićeva očajna glumatanja, pogledajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA