Najnovije

PLAN ZA IZAZIVANJE UNUTRAŠNJIH NEMIRA IM JE PROPAO! Iranske snage zaplenile američko naoružanje poslato u njihovu zemlju!

Iranski graničari u zapadnoj provinciji Kermanšah otkrili su i oduzeli na desetine američkog oružja od krijumčara.

Iranske specijalne snage (Foto: Jutjub)

“Nakon što su dobili dojavu o mogućem tranzitu švercera oružja i municije u zemlju, tim graničnih stražara i obaveštajnih snaga na pograničnom području Salas Babajani odmah je poslat na granični prelaz Čafteh (u provinciji Kermanšah)”, informisan izvor rekao je za Fars NJuz u ponedeljak.

Izvor Fars NJuza rekao je da su graničari pronašli krijumčare uz pomoć elektrooptičke opreme dok su prelazili graničnu liniju, primetivši da su krijumčari koji su se suočili sa brzom akcijom iranskih snaga ostavili tovar i prešli iz planinskog regiona na drugu stranu granice.

Prema izvoru, u operacijama su otkrivene i zaplenjene 33 američke puške.

U relevantnom razvoju događaja u nedelju, zapovednik iranskih pograničnih brigada, brigadni general Ahmad Ali Goudarzi rekao je da su njegove snage u oblasti Saravan u jugoistočnoj provinciji Sistan i Baloučestanu ubile ozloglašenog teroriste i ranile nekoliko militanata u oružanim sukobima.

"Graničari su obavešteni o prisustvu odmetnika u Saravanskoj oblasti, otkrili su svoje skrovište i preuzeli kontrolu nad regionom otpremivši nekoliko operativnih timova", rekao je general Goudarzi.

On je dodao da su odmetnici pucali na graničare i pokušavali da pobegnu u visine regiona, ali jedan od terorista koji je ranije ove godine ranio jednog od graničara u Saravanu, ubijen je nakon pravilnih operativnih taktika i velikog obima vatre iranskih snaga.

“Od terorista je oduzeto nekoliko oružja, municije i telekomunikacione opreme”, rekao je general Goudarzi.

On je dodao da je u oružanim sukobima teško ranjen i veći broj naoružanih prognanika i bežao u visine susedne države, napomenuvši da je njihovo identifikovanje i pritvor na dnevnom redu graničnih stražara.

Američki borbeni avion uleteo u kinesku zabranjenu zonu! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA