Najnovije

"NE MIRIMO SE SA OKUPACIJOM, NEĆEMO ZABORAVITI ZLOČINE": Protestna konferencija ispred Ambasade Republike Hrvatske (FOTO/VIDEO)

Srpska Desnica predvođena Mišom Vacićem je danas, organizovala protestnu konferenciju ispred Ambasade Republike Hrvatske u Beogradu, povodom 25. godišnjice zločinačke akcije "Oluja".

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

“Na današnji dan, pre 25. godina, otpočeo je monstruozni zločinački projekat poznat kao akcija “Oluja”, pogrom i etničko čišćenje 300 000 Srba iz Republike Srpske Krajine, koji su u naredna 4 dana očišćeni zločinima, ubistvima i terorom. Zajedno sa ovih 300 000 za vreme “Oluje” i još 500 000 Srba koji su proterani u prethodnih 5 godina, dolazimo do cifre od 800 000 Srba koji su na monstruozan način proterani sa svojih ognjišta, u periodu od 91. do 95.” Izjavio je Miša Vacić ispred hrvatske ambasade.

On podseća da “do danas nije rešeno pitanje za većinu izbeglica u vezi njihove imovine koja im je oduzeta i otuđena, nisu rešene penzije, devizne štednje,  ni mnoga pravna pitanja, nisu pronađeni nestali, niti su zločinci odgovarali za gnusna ubistva.”

Vacić navodi da se zato Srpska Desnica danas okupila da protestuje ispred Ambasade Republike Hrvatske, kako bi izrazila gnušanje i pokazala na dostojanstven i miran način svoj gnev sa time što u Hrvatskoj danas slave taj monstruozan čin. Obećava da Srpska Desnica nikada neće zaboraviti narod Krajine, napominjući da je jako mali broj povratnika.

Istakao je da nažalost još uvek postoje centri gde su smešteni ljudi izbegli pre 25 godina. A danas mediji i lažna građanska elita izražavaju brigu samo za arapskim izbeglicama, iako još uvek nismo zbrinuli naše ljude i stvorili im uslove za život i krov nad glavom.

Kako kaže Srpska Desnica nudi ne samo bratski zagrljaj već i pomoć celokupnoj krajiškoj populaciji pomoć oko rešavanja pravnih pitanja sa Republikom Hrvatskom.

“Srbin je Srbinu brat, odakle god dolazio, iz Krajine, Crne Gore, Kosova i Metohije, Šumadije ili Vojvodine”, izričit je lider Srpske Desnice.

On tvrdi da je koren ovih nepravdi nad Srbima osnivanje nepravilnih avnojskih granica, koje su komunisti postavili. Podsetio je da su samo Srbiji dali dve autonomne pokrajine i da su ostavili veliki broj Srba van granica matične države, ne dajući im pravo na autonomiju i samoopredeljenje.

Napominje da je Republika Srpska Krajina delom slomljen u Beogradu, a dokrajčena zločinačkom akcijom “Oluja” i kaže da su zato ovde u Beogradu ispred  Ambasade Republike Hrvatske da bi poručili da se ne mire sa okupacijom.

Za vreme protesta održćan je i parastos nastradalim.

Šta je još rekao Miša Vacić na protestu ispred Ambasade Republike Hrvatske, pogledajte na snimku:

Ruski analitičar predviđa da će SAD započeti treći svetski rat, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA