Najnovije

NEŠTO SE SPREMA! ONI DOLAZE! Turska poslala stotine militanata! Ovo im je glavni cilj! (FOTO)

Turska je poslala 300 sirijskih militanata u Azerbejdžan, gde će podržati oružane snage Azerbejdžana, izvestila je 24. septembra Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Turska vojska (Foto: Jutjub)

Prema nadzornoj grupi sa sedištem u Velikoj Britaniji, militanti su regrutovani iz mnogih gradova i sela u turskom okupiranom delu Afrina na severu Sirije. Većina njih su pripadnici brigade Sulejman Šah koju podržavaju Turske i brigade Sultan Murat.

Militantima je rečeno da se upućuju u Azerbejdžan da čuvaju graničnu liniju sa Jermenijom. Obećana im je mesečna zarada od 1.500 do 2.000 dolara.

Pre nekoliko dana sirijski aktivisti opozicije podelili su fotografiju na kojoj se navodno vide sirijski militanti koje podržavaju Turci u avionu koji se kretao ka azerbejdžanskoj prestonici Baku. Fotografija još nije verifikovana.

U poslednja dva meseca, nekoliko izveštaja navodi da je Turska regrutovala sirijske militante da se bore kao plaćenici za azerbejdžanske oružane snage protiv jermenskih snaga.

Azerbejdžan i Jermenija u julu su se upustili u niz vojnih okršaja. Tada je Turska obećala da će pružiti vojnu pomoć azerbejdžanskim oružanim snagama.

Hrvatska poslanica razbesnela kolege, za Tuđmana rekla ono što se u toj zemlji ne sme! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA