Najnovije

UKOPALI SU SE U ROVOVE, PODIGLI STRAŽU NA NAJVIŠI NIVO: Očekuje se napad Turske na sirijski grad! Sve je spremno da se dočeka neprijatelj!

Civili beže prema gradu Al-Hasaki iz straha od novog napada turske vojske i njenih saveznika, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) 3. septembra.

Sirija (Foto: Jutjub)

Prema nadzornoj grupi sa sedištem u Londonu, civili beže iz grada Abu Rasin i njegove periferije, kao i iz grada Darbasije, na turskoj granici, prema gradu Al-Hasaka.

„Oko 10% stanovnika ovih područja raseljeno je tokom proteklih sati i dana“, navodi se u izveštaju SOHR-a.

SOHR je otkrio da su zvaničnici Kurdske stranke demokratske unije, Pokreta za demokratsko društvo i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) obavestili lokalno stanovništvo da bi turske snage uskoro mogle da pokrenu napad u Al-Hasaki.

Poslednjih nekoliko nedelja, SDF preduzima mere predostrožnosti da bi se suočio sa novim turskim napadom. Održan je niz sastanaka sa meštanima kako bi se razgovaralo o odbrambenim merama. Štaviše, borcima SDF-a i službenicima obezbeđenja rečeno je da evakuišu svoje porodice.

U oktobru 2019. turska vojska i njeni saveznici započeli su veliki napad na severoistočnu Siriju. Turske snage zauzele su veliku traku kopna između Al-Hasake i Rake nakon intenzivne borbe sa SDF-om.

U dva odvojena sporazuma sa SAD i Rusije, Turska se složila da prekine vatru na severoistoku Sirije. Međutim, snage Ankare redovno krše ove sporazume, što novi napad čini izuzetno mogućim.

U dokumentu otkriveno rešenje za Severnu Koreju koje Ameri smatraju najsigurnijim! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA