Najnovije

UKRAJINSKI I AMERIČKI STRAH POSTAO JAVA: Rusi ''zatvaraju'' Crno i Azovsko more

Najnovija radarska stanica Jahroma na Krimu izazvaće zabrinutost Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je vojni stručnjak Maksim Starčak.

Jahroma (Ilustracija: RIA FAN)

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio izgradnju najnovije radarske stanice Jahroma na Krimu. Novi radar će raditi u četiri opsega s pogledom od 270 stepeni.

Starčak je napomenuo da će radar „zatvoriti“ Crno i Azovsko more, kao i čitav južni deo Evrope. Istovremeno, Jahroma će biti integrisana u sistem upozorenja na raketni napad. Pojava takve radarske stanice na Krimu izazvaće veliko nezadovoljstvo Ukrajine, SAD i NATO-a, prenosi Nation News.

„Radar na Krimu može postati opravdanje za ukrajinske zahteve prema Sjedinjenim Državama da povećaju vojnu podršku. U SAD to mogu da koriste i lobisti. Mislim da će administracija Bajdena lako odgovoriti na ovo. Mogu se očekivati nove isporuke naoružanja i vojne opreme u Ukrajinu. Druga opcija takođe može biti sledeće pojavljivanje američkih ratnih brodova u Crnom mor “, objasnio je stručnjak.

Ranije su stručnjaci kineskog lista Sohu govorili o ruskom oružju koje je uznemirilo Pentagon. Prema njihovim rečima, Rusija aktivno modernizuje i stvara nove vrste naoružanja, što je izvor zabrinutosti američke vojske.

Kakva se pometnja događa u Persijskom zalivu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA