Najnovije

PAD DIKTATORA? Đukanovićevoj strahovladi je kraj!

Predsednik Crne Gore je sve više uznemiren kako mu se bliži trenutak krivičnog procesuiranja, pa ne propušta priliku da obasipa javnost izlizanim tezama o velikosrpskom nacionalizmu, kaže politički analitičar Boško Vukićević.

Milo Đukanović. (Foto: Jutjub)

Nema nikakve sumnje da je Milo Đukanović prepoznat kao vešt političar, iako se ta njegova veština uglavnom ogledala u nekim etički neprihvatljivim radnjama, kao što su prevrtljivost i transformizam, izdaja saveznika, nezakonita kontrola institucija - izvesno je da bez nje diktator ne bi uspeo da organizuje tri decenije strahovlade, ocenio je politički analitičar Boško Vukićević.

- Međutim, kako se bliži trenutak krivičnog procesuiranja poraženog diktatora, čini se da i takva njegova politička veština počinje da bledi. U svojim javnim intervencijama, kao na prekjučerašnjem skupu koji je organizovao NATO promoter Kentera i plaća Vlada Crne Gore, Đukanović manifestuje manjak kreativnosti i lucidnosti. Tako nas je i tada obasipao izlizanim i dosadnim tezama o velikosrpskom nacionalizmu, pešadiji srpskog sveta, hibridnom i malignom ratu - navodi Vukićević za portal in4s.net, i dodaje da predsednik Crne Gore uz to nije propustio priliku ni da poslovično slaže o trenutnom rejtingu DPS-a, koji se kreće "od 35 do 39 odsto".

Ostavivši njegove tradicionalne laži po strani, manjak kreativnosti u političkoj retorici Đukanovića ukazuje na prisustvo nervoze i uznemirenosti, ocenjuje on.

- Što i ne čudi, imajući u vidu pomenuto i očekivano suočavanje poraženog diktatora s rukom pravde. Ponoviću: evidentno nesnalaženje nove vlasti prilikom pokretanja procesa demontaže nakaradnog sistema (svesno ili nesvesno), osnovni je razlog što se Đukanović u javnim prilikama još kočoperi. Takve greške moraju biti uklonjene, a najavljena saradnja DF-a i Demokrata budi nadu da će pomenuti proces demontaže čim pre biti pokrenut - zaključio je Vukićević.

Kao pokvarena ploča o velikosrpskom nacionalizmu

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je na2BS Forum u organizaciji Atlantskog saveza u Crnoj Gori rekao da se stabilnost njegove zemlje može učvrstiti jedino kroz proces evropskih integracija, ali da predstavlja problem kada s partnerskih adresa stignu oskudne poruke koje su ozbiljno zamagljivanje evropske perspektive. Govoreći o aktuelnoj Vladi Crne Gore, Đukanović je rekao da su "oni zapravo pešadija velikosrpskog nacionalizma".

- Manji potok uvire u veći i zato strategiju državne politike ne može određivati manja, nego veća koalicija. Vlada je nefunkcionalna i treba je smeniti jer je njen mandat propadanje Crne Gore. Izlaz vidim kroz bolje razumevanje proevropskih snaga, a iz ovakvog stanja se jedino izlazi kroz nove izbore - rekao je Đukanović, a govoreći o događajima na Cetinju, istakao je da je pogrešna percepcija da je postojao sukob između države i crkve.

- Ovde nije reč o ugroženosti vere, već o zloupotrebi crkve kao jedinog preostalog mehanizma velikosrpske politike - rekao je Đukanović, preneo je podgorički portal Dan.

Upitan da li će prepustiti kormilo DPS nekom mlađem a da on nastavi vođenje države, Đukanović je rekao da je to ozbiljna partija i da misli da on još može da joj doprinese.

- Do ovih izbora je imala 40 odsto, sada 35 odsto. Rezultati posljednjih istraživanja javnog mnjenja od pre par dana gde imamo podršku u rasponu, u zavisnosti od pitanja koja se postavljaju, od 35,1 do 39,5 - izjavio je Đukanović.

Bošnjaci i Hrvati udarili na srpski narod u Bosni i Hercegovini! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA