Najnovije

REAKCIJA MOSKVE NA DEŠAVANJA U DONBASU: Situacija napeta

Situacija u Donbasu je i dalje napeta. Intenzitet granatiranja naselja Donbaskih republika u stalnom je porastu. A najnoviji događaji (otmica oficira oficira LNR, zauzimanje naselja u „sivoj zoni“ i upotreba bespilotne letelice Bajraktar) jasno pokazuju da je Kijev rešen da pokrene aktivna dejstva u regionu. Situacija u Donbasu bila je jedna od tema koju je tokom brifinga prokomentarisala portparolkag Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Stiče se utisak da Kijev namerno vodi pregovore u Kontakt grupi u ćorsokak da bi jednostavno vojnim putem odrešio ruke za povratak Donbasa. Ovu izjavu dala je Zaharova komentarišući situaciju na jugoistoku Ukrajine.

„Poverenje ukrajinskom rukovodstvu u mogućnost vojnog rešenja sukoba dodaje kontinuirano snabdevanje od strane zapadnih zemalja oružjem i municijom, kao i raspoređivanje misija vojne obuke na teritoriji zemlje. U ovu istu kasicu-prasicu idu brojne zajedničke vežbe sa zemljama NATO-a.

Pozivamo zapadne prestonice koje pumpaju Ukrajinu oružjem, pre svega Vašington, kao i Berlin i Pariz kao učesnike „normandijskog formata“, da prestanu da podstiču militarizaciju zemlje i iskoriste svoj uticaj da vrate Kijev. na put postizanja trajnog mira u Donbasu političkim i diplomatskim sredstvima“, rekla je Zaharova.

Zašto su ruski tenkovi krenuli prema ukrajinskoj granici, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA