Najnovije

OVO NE SMEJU DA VAM KAŽU NA RTS: Najvakcinisanija belgijska pokrajina ima najveći broj zaraženih!

Zapadna Flandrija ima najveću stopu vakcinacije u Belgiji, prema podacima iz "Sajensa", ali se pokrajina bori sa najvećim brojem slučajeva Kovid-19 od početka pandemije. Koksijd, Midelkerk i De Han su na vrhu liste najvakcinisanijih opština, sa 88, 87 i 86 odsto stanovništva koje je potpuno vakcinisano, prenosi RTBF.

Ilustracija (Foto: Pixabay. com)

U Zapadnoj Flandriji, 60 od 64 opštine imaju vakcinaciju iznad 80 odsto, što je daleko iznad belgijskog proseka (76,01 odsto).

Uprkos visokoj stopi vakcinacije, Zapadna Flandrija ima više od 10.000 slučajeva Kovid-19 u jednoj nedelji.

Sa incidencom od 1.363 slučaja na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana, to je ubedljivo pokrajina u kojoj virus najviše cirkuliše i gde je porast i dalje najjači (+67 odsto za jednu nedelju).

Ovo je najveća stopa zaraze u pokrajini od početka pandemije. Čak i u drugom talasu, vrhunac je bio nešto više od 8.000 infekcija nedeljno (tokom prvog talasa otkriveni su samo najteži slučajevi).

Rekordan broj zaraženih u Zapadnoj Flandriji od početka pandemije postignut je 8. novembra, sa 2.251 otkrivenim slučajem u jednom danu.

Stručnjaci sada kažu da vakcinacija samo delimično štiti od prenošenja, ali ističu da je i dalje veoma efikasna protiv teških oblika virusa.

Visoko efikasan, međutim, ne znači 100 posto efikasan. Stručnjaci upozoravaju da će, nažalost, deo veoma velikog broja infekcija dovesti do težih slučajeva.

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA