Najnovije

Štrpce u blokadi, do zuba naoružani specijalci Rosu privode Srbe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je akcija kosovske policije koja je, sa do zuba naoružanim specijalcima Rosu, upala u više srpskih sela u opštini Štrpce i privela više Srba, još jedan brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda i novi teror Aljbina Kurtija.

Foto: Jutjub

Od jutros se, kako navodi Petković, opština Štrpce nalazi u blokadi, pristupi su onemogućeni, ulice zatvorene, mnoge srpske kuće pretresene, narod zastrašen i onemogućen da obavlja osnovne poslove.

„Pod maskom i izgovorom nekakve borbe protiv korupcije, Aljbin Kurti ponovo šalje specijalce Rosu pod punom ratnom opremom u srpske sredine sa jedinim ciljem da Srbe koji su ostali bedem odbrane naših nacionalnih interesa u pokrajini kriminalizuje. Kako to da Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima, kada je i svim međunarodnim faktorima poznato da svi tokovi prljavog novca idu kroz albanske sredine“, naveo je Petković, saopštila je Kancelarija za KiM.

Opština Štrpce, ukazao je Petković, kao snažno srpsko uporište i najjužnija tačka srpskog opstanka na Kosovu i Metohiji, očigledna je meta upravo zbog važnosti za naš narod koji je ovde ostao i opstao uprkos svim izazovima i poteškoćama.

Petković je poručio da nikakve akcije Aljbina Kurtija neće slomiti srpski otpor i srpsko jedinstvo u pokrajini oličeno u Srpskoj listi.

„Do ove akcije ne dolazi slučajno baš u današnjem danu, kada predsednik Aleksandar Vučić treba da potpiše šest važnih sporazuma u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’ kao korak u bolju budućnost i očigledno je koordinisana sa sinoćnjim divljanjem ekstremista i paljenjem srpskih zastava u Tirani“, naveo je Petković.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA