Најновије

Штрпце у блокади, до зуба наоружани специјалци Росу приводе Србе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је акција косовске полиције која је, са до зуба наоружаним специјалцима Росу, упала у више српских села у општини Штрпце и привела више Срба, још један бруталан покушај застрашивања српског народа и нови терор Аљбина Куртија.

Фото: Јутјуб

Од јутрос се, како наводи Петковић, општина Штрпце налази у блокади, приступи су онемогућени, улице затворене, многе српске куће претресене, народ застрашен и онемогућен да обавља основне послове.

„Под маском и изговором некакве борбе против корупције, Аљбин Курти поново шаље специјалце Росу под пуном ратном опремом у српске средине са јединим циљем да Србе који су остали бедем одбране наших националних интереса у покрајини криминализује. Како то да Курти не види корупцију и криминал у својим редовима, када је и свим међународним факторима познато да сви токови прљавог новца иду кроз албанске средине“, навео је Петковић, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Општина Штрпце, указао је Петковић, као снажно српско упориште и најјужнија тачка српског опстанка на Косову и Метохији, очигледна је мета управо због важности за наш народ који је овде остао и опстао упркос свим изазовима и потешкоћама.

Петковић је поручио да никакве акције Аљбина Куртија неће сломити српски отпор и српско јединство у покрајини оличено у Српској листи.

„До ове акције не долази случајно баш у данашњем дану, када председник Александар Вучић треба да потпише шест важних споразума у оквиру иницијативе ‘Отворени Балкан’ као корак у бољу будућност и очигледно је координисана са синоћњим дивљањем екстремиста и паљењем српских застава у Тирани“, навео је Петковић.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА