Najnovije

DESNIČARI OKRENULI LEĐA VUČIĆU: Digli glas protiv Zakona o eksprorpijaciji i Rio Tinta

Portal Slavija info tvrdi da je lider Srpske desnice Miša Vacić otkazao podršku Aleksandru Vučiću ukazujući da se ta stranka uključila u kampanju protiv Rio Tinta i Zakona o ekproprijaciji.

Skup Srpske desnice (Foto: Pravda)

Srpska desnica je prvo izdala saopštenje zahtevajući da se Rio Tinto protera iz Srbije.

-  Naše blago nikako nećemo dati u ruke strancima koji bi da unište našu životnu sredinu i život ljudi tog kraja kao i cele Srbije. Ne sme se dozvoliti nikome drugom. Jer ako to bude radio ne samo Rio Tinto Grupa (poznata po zlu širom sveta) već bilo koja strana kompanija, onda će Srbija od toga profitirati isto kao što države Afrike imaju blagodet od kopanja dijamanata. Tačnije ništa, pošto sav profit odlazi u kasu multinacionalnih korporacija. S toga kao patriotska i domaćinska stranka, a ja kao njen predsednik, glasno i jasno kažem : Rio Tinto marš sa Drine, Rio Tinto marš iz Srbije ! Naše zdravlje i priroda nemaju cenu ! Srbija nema cenu ! – stoji u saopštenju koje je potpisao lider Srpske desnice Miša Vacić.

Vacić se nakon toga usprotivio i Zakonu o eksproprijaciji i zatražio od Predsednika Vučića da odbaci ono što je Skupština usvojila.

- Srpska Desnica poziva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da ne potpiše zakon o eksproprijaciji zemljišta, već da ga vrati narodnoj skupštini Republike Srbije – napisao je Vacić na Instagramu uz poruke protiv Zakona.

Vacić svakodnevno na društvenim mrežama vodi kampanju protiv Rio Tinta.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA