Najnovije

OVO SU TRI NAJBOLJA RUSKA AVIONA: Ocena američkih stručnjaka (VIDEO)

Stručnjaci američkog časopisa Popular Mechanics ​​sastavili su listu najboljih aviona u proteklih 40 godina, uključujući tri ruske letelice.

Su-57 (Foto: RIA Novosti)

Novinari su avione upoređivali prema godinama njihovih prvih letova. Dakle, za 1998. godinu list je izdvojio Be-200 „Altair“, koji je često učestvovao u gašenju šumskih požara. Sposoban je da ispusti 12 tona vode preko zapaljenog područja, a zatim pokupi još jedan deo takvog tereta u jezeru ili moru za samo 14 sekundi. Takođe se može koristiti za prevoz putnika, pa čak i kao leteća ambulanta.

Za 2000. godinu sastavljači spiska smatraju prototip dvomotornog sa delta krilima lovca MiG-1.44 najzanimljivijim projektom, ali projekat je zatvoren i nikada nije ušao u masovnu proizvodnju.

Popular Mechanics ​​proglasio je Su-57 najboljim avionom 2010. godine, ruski lovac pete generacije koji „kombinuje stelt tehnologiju, brzinu, savremeno oružje i tehnologiju“.

Su-57 (ranije PAK FA, eksperimentalni naziv - T-50) stvoren je da uništava sve vrste vazdušnih, zemaljskih i površinskih morskih ciljeva. Prema mišljenju stručnjaka koji su ga razvili, kombinacija visoke upravljivosti sa sposobnošću letenja nadzvučnom brzinom, kao i savremeni kompleks opreme na vazduhoplovu i slaba vidljivost pružaju Su-57 superiornost u odnosu na konkurente.

Kada kreće napad na Donbas, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA