Najnovije

NEMA PUTA NAZAD: Donbas je već deo Rusije

DNR i LNR prešli su dug i težak put da zauvek napuste Ukrajinu i ponovo se ujedine sa Rusijom, izjavio je u intervjuu za FAN direktor Muzeja borbenog bratstva Rusije German Vladimirov.

Leonid Pasečnik (Foto: RIA Novosti)

Predsednik Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik predvideo je pridruživanje Donbasa Ruskoj Federaciji. Prema njegovim rečima, danas se DNR i LNR kreću u dobrom pravcu, pored toga, rudarska oblast u sastavu Ruske Federacije ima sjajnu budućnost.

„Idemo u dobrom pravcu. Ne sumnjam da će Donbas postati deo velike Rusije kada za to dođe vreme, i naravno da nas očekuje velika budućnost. Ali za to se morate boriti. I nastavićemo da branimo svoje interese! " - izjavio je Pasečnik.

Lider LNR naglasio je da su stanovnici republika Donbasa napravili svoj izbor još 2014. godine, proglašavajući svoju nezavisnost od Ukrajine, birajući tako put integracije sa Rusijom. Pasečnik je dodao da su Donjeck i Lugansk u stvari već deo Ruske Federacije. Objasnio je da Rusija već sada redovno pruža Donbasu humanitarnu pomoć koja je vitalna za region, a takođe pruža i ekonomsku pomoć.

„Humanitarni konvoji, beli kamioni KamAZ već su postali simbol ruske bratske pomoći Donbasu“, primetio je Pasečnik.

Prema njegovim rečima, trenutno je većina stanovnika Ukrajine još uvek deo ruskog sveta. U isto vreme, ukrajinski neofašizam, „koji aktivno podržavaju SAD i druge zapadne zemlje“, u stvari podržava manjina građana zemlje.

„Ali moramo zapamtiti da smo samo zajedno snažni. Naša snaga leži u jedinstvu. Kombinujući napore da odbranimo ruski svet, dobijamo velike šanse za političku, ideološku i, ako je potrebno, vojnu pobedu “, rekao je on.

Direktor Muzeja borbenog bratstva Rusije German Vladimirov je u intervjuu za FAN komentarisao izjavu luganskog lidera Leonida Pasečnika. Prema njegovom mišljenju, Donjecka i Luganska Narodna Republika prešle su dug i težak put da zauvek napuste Ukrajinu i ponovo se ujedine sa Rusijom.

„Zapravo nemam šta da dodam rečima lidera Luganske Narodne Republike Leonida Pasečnika. Donbas je već prešao previše ozbiljan i težak put. Nije poznato koliko još mora da pređe, ali očigledno je da će konačna stanica DNR i LNR biti Ruska Federacija, u to nema sumnje. Povratka u Ukrajinu kategorično više nikada neće biti. Ni pod kojim uslovima “, rezimirao je Vladimirov.

Zašto Amerika može odmah da raspusti NATO, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA