Najnovije

"REŠITE IH SE, SVIH NJIH!" Tramp krenuo u konačni obračun protiv izdajnika!

Bivši američki predsednik Donald Tramp je naložio da tri najveća fonda za prikupljanje sredstava za Republikansku partiju prestanu da koriste njegovo ime u mejlovima, na brendovima i robi u besu zbog republikanaca koji su glasali za njegov opoziv.

Donald Tramp. (Foto: Flickr)

Trampovi advokati poslali su u petak pisma o prekidu takvog odnosa Republikanskom nacionalnom komitetu, Nacionalnom republikanskom kongresnom komitetu i Nacionalnom republikanskom senatskom komitetu, rekao je Trampov savetnik za "Politico".

- Predsednik Tramp ostaje posvećen Republikanskoj stranci i bira konzervativce iz "Prvo Amerika", ali to nikome, prijatelju ili neprijatelju, ne daje za pravo da koristi njegovu ličnost bez izričitog odobrenja - rekao je savetnik.

Slede izveštaji da je Tramp besan jer se njegovo ime koristi za prikupljanje sredstava za podršku republikancima koji su prošlog meseca glasali za opoziv.

U petak je RNC poslao dva imejla tražeći od pristalica da doniraju sredstva kao način da svoje ime dodaju na zahvalnicu za Trampa. Krovna grupa podržava republikanske kandidate širom zemlje.

Tramp je podstakao strah od izbijanja "građanskog rata" unutar GOP-a (Grand Old Party, drugo ime za Republikansku stranku) nakon što se zakleo da će se osvetiti 17 republikanaca iz Kongresa koji su glasali za opoziv ili osudu zbog optužbe za podsticanje pobune.

Tramp ih je sve pozvao po imenu tokom svog nedeljnog nastupa na Konzervativnoj konferenciji za političku akciju, govoreći prisutnima: "Rešite ih se, svih njih!"

"Politico Playbook" izvestio je u petak da je šef republikanske manjine Gornjeg doma Kevin Mekarti izričito zatražio od Trampa da ne ide na deset republikanaca iz parlamenta koji su glasali za njegov drugi opoziv u januaru.

Pretnja bivšeg predsednika verovatno će dovesti do niza sučeljavanja unutar stranke i mogla bi koštati Mekartija šanse da ponovo preuzme Dom.

U četvrtak je Tramp signalizirao da će nastaviti sa takozvanim građanskim ratom unutar GOP-a. Tramp je optužio Mekonela zbog dva elektora u DŽordžiji koja su Republikance koštala većine u Senatu.

Dvojica aktuelnih republikanskih kandidata, senator Keli Lofler i Dejvid Perdu, izgubili su trku u drugom krugu 5. januara dok je Tramp napadao državne zvaničnike DŽordžije i slao zbunjujuću poruku potencijalnim glasačima GOP-a o tome da li će se njihovi glasovi zaista računati.

Mnogi stratezi GOP-a krivili su gubitke zbog Trampovog odbijanja da prizna predsedničke izbore. Mekonel je dao Trampu prostor da iznese svoje izborne pritužbe uoči drugog kruga izbora.

Sprema se ofanziva u duhu operacije Oluja! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA