Najnovije

ISTRAGA PROTIV OCA SAVE?! Šiptari ga terete za ratne zločine

Savet za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine saopštio je da bi protiv igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića trebalo pokrenuti istragu zbog ratnih zločina.

Iguman Sava Janjić (Foto: Jutjub)

Savu Janjića, prema mišljenju Saveta, treba istražiti "zbog njegove uloge pre i tokom rata na Kosovu, zbog civila zatočenih u manastiru Dečani“, zbog čega, smatraju, snosi glavnu odgovornost, objavio je prištinski list „Reporteri“, a prenosi "Sputnjik".

"Očigledno nezadovoljni upozorenjima koje iguman Sava često upućuje zbog ugroženosti Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, iz Saveta za ljudska prava insistiraju da se sprovede istraga o manastiru Dečani i mogućoj umešanosti Save Janjića u kršenje ratnih zakona i humanitarnog prava“, piše Kosovo onlajn.

Savet za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine smatra da je posle 21 godine od završetka rata besmislica reći da je manastir Dečani ugrožen.

"Sava Janjić sada se žali da kosovski Albanci i institucije ugrožavaju manastir Dečane. U međuvremenu ne sprovodi međunarodne sporazume, poput odluka Ustavnog suda, ne prihvata kosovske institucije i državu Kosovo, a odluke sudova prihvata selektivno“, navodi  Savet, uz tvrdnju da je otac Sava "dirigent srpske propagande".

Ko je dao zeleno svetlo za novu bazu na severu KiM, saznajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA