Najnovije

KONTIGENT VOJSKE SRBIJE KREĆE U MIROVNU MISIJU: Britanska ambasadorka ispratila vojnike

Povodom upućivanja odeljenja vojne policije Vojske Srbije u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija na Kipru, nakon trogodišnje pauze, u kasarni „Banjica” u Beogradu održana je vojna svečanost.

Svečani ispraćaj (Foto: Vojska Srbije)

Prethodno je, od 2011. do 2018. godine, u ovoj misiji učestvovala jedinica Vojske Srbije ranga pešadijskog voda, navodi se u saopštenju.

Odeljenje vojne policije će biti angažovano u sastavu britanskog kontingenta u ovoj misiji, što će predstavljati prvo zajedničko angažovanje naše i britanske vojske posle Drugog svetskog rata.

Komandiru odeljenja starijem vodniku prve klase Viktoru Uroševiću zastavu Republike Srbije uručila je načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Mirjana Milenković, uz poruku da savesno i odgovorno izvršavaju sve dodeljene zadatke u misiji, dostojno prezentuju lik i delo pripadnika Vojske Srbije i grade dobre odnose sa svim učesnicima u misiji.

Svečanosti je prisustvovala ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Beogradu Šan Maklaud i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Mirovna operacija Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) uspostavljena je Rezolucijom Saveta bezbednosti UN iz 1964. godine, a Vojska Srbije je učešće u misiji otpočela 21. oktobra 2010. godine.

Ko može da zaštiti srpske svetinje na KiM, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA